Comença l'erupció d'un volcà en la Cimera Vella de l'illa de Palma

El volcà de la Cimera Vella a l'illa de Palma ha entrat en erupció després d'una nit de més de 70 sismes

Una erupció volcànica ha començat este diumenge en la Cimera Vella de la Palma, en la zona de les Taques, després de més d'una setmana en la qual s'han acumulat milers de seismos en la zona.

<

>
Els científics havien advertit de la possibilitat que es produís l'erupció després de registrar una sèrie de terratrémols que van aconseguir una magnitud de 3,8, per la qual cosa es va decidir evacuar al voltant de 40 persones amb problemes de mobilitat i alguns animals de granja.

Després de diverses jornades d'inquietud i sotsobre, el nou volcà de la Palma ha entrat en erupció este diumenge a les 15.12 hores en Muntanya Cagada en el municipi del Paso. En la zona hi ha alguns habitatges, ha indicat a este període l'alcalde de municipi del Paso, Sergio Sánchez.

L'eixam sísmic de Cimera Vella iniciat dissabte passat, 11 de setembre, ha desembocat, en un procés ràpid i enèrgic, en un episodi tel·lúric que es produeix mig segle després del Teneguía, fins ara, el volcà més jove d'Espanya en superfície.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Ingressa en l'UCI una jove a Almeria després d'una atac masclista" "La Palma desallotjant per risc d'erupció del volcà"