La Comunitat Valenciana ha començat a citar via SMS a les persones de 79 i 65 anys

És molt important destacar que, en el cas de tots dos col·lectius, no han d'acudir al punt de vacunació si no tenen l'SMS de citació

Sembla que les persones que estiguen compreses entre estes edats es començaran a vacunar la setmana vinent.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública començarà a vacunar la setmana vinent a les persones de 79 anys amb la vacuna de la farmacèutica Pfizer. També s'iniciarà el procés de vacunació amb AstreZeneca de les persones nascudes en 1956 (65 anys). Tots dos col·lectius han començat a rebre ja per missatge de text (SMS) la citació per a acudir als punts de vacunació.

La immunització del grup de persones nascudes en 1956 – 1957 s'iniciarà els dies 6 i 7 d'abril en el lloc i tira indicats en l'SMS que rebran les persones citades. Per part seua, la vacunació del grup de 79 anys s'iniciarà després que finalitze la vacunació en primera dosi de les persones majors de 80 anys (un col·lectiu de 286.925 persones). Així, progressivament s'anirà cridant a les persones de 79 anys, 78 anys, 77 anys...

És molt important destacar que, en el cas de tots dos col·lectius, no han d'acudir al punt de vacunació si no tenen l'SMS de citació.

Simultàniament es continuarà vacunant en segona dosi de qualsevol de les tres vacunes a aquells grups que els corresponga.

Este pont de Setmana Santa està prevista la vacunació en la majoria de punts

Com ve estem dient. La immunització del grup de 79 anys s'iniciarà després que finalitze la vacunació en primera dosi de les persones majors de 80 anys (un col·lectiu de 286.925 persones). S'anirà citant a mesura que es vaja immunitzant per edat, dels més majors als menys.

Simultàniament es continuarà vacunant en segona dosi de qualsevol de les tres vacunes a aquells grups que els corresponga. De fet, este pont de Setmana Santa està prevista la vacunació en la majoria dels punts habilitats al llarg de la Comunitat Valenciana.

 

Recomanacions d'alguns experts

Molts experts estan d'acord que: has de donar-te la vacuna contra la COVID-19 tan prompte com estiga disponible per a tu.

Les vacunes que recomanen s'han aprovat i es poden usar sense riscos.
Practica distanciament físic, posa't una màscara de manera apropiada que siga de la teua casa, renta't les mans amb freqüència, i segueix les recomanacions locals fins que la transmissió del virus haja acabat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La prometedora propietat de la vacuna de Pfizer" "Detinguts per estafar més de 70.000 euros a través d'internet a Alacant"