La Comunitat Valenciana podria patir terratrémols de grau 6 o més en l'escala Richter

Ací pots veure quines serien les zones de la Comunitat que podrien veure's afectades

Després de l'erupció del volcà a la Palma, dels terratrémols que estan patint en diferents punts d'Espanya, no fem una pregunta, podria la Comunitat Valenciana registrar algun terratrémol de grau 6 o major en l'escala de Ritcher? La resposta és .

I això que conseqüències tindria? Perquè segurament greus, perquè dins d'este grau s'atenen els sismes històrics i caràcter catastròfic que ha patit al llarg de la història i que podrien repetir-se, encara que “no se sap quan”.
Així ho indica el catedràtic del departament d'Enginyeria Sísmica i Geodèsia de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco García, que incideix en què en general “la sismicitat és moderada o baixa” i el territori està “totalment monitorat amb sismògrafs i accelerògrafs”.

Tres episodis històrics

 

La zona amb un risc sísmic “important” abasta des del sud de la província de València i tota la d'Alacant, especialment a la Vega Baixa, en l'extrem sud, i totes elles hi ha falles actives del quaternari que són “les que preocupen”.


García recorda que el territori ha patit tres sis-mos històrics que “han sigut molt catastròfics”, un en Tavernes de Valldigna, un altre en la zona de Montesa-Énguera i el més recent, en el segle XIX, en Torrevieja.

“Van ser d'intensitat 10 que mesura els danys. La magnitud dels terratrémols es refereix a l'energia i no va començar a mesurar-se fins al segle XX”, aclareix.


“Ja han succeït terratrémols catastròfics i podrien tornar a succeir, però ningú sap quan”, defensa i reitera que, dels tres dominis geològics de la Co-munitat Valenciana, “el més propens i més actiu” és el denominat Bètic (sud de València i Alacant) -els altres són l'Ibèric i el Costaner-Català.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Expulsen a un xiquet d'un avió per no posar-se la mascareta per tindre asma" "La Unió denuncia que Sud-àfrica continua sumant rebutjos de cítrics amb plagues"