Condemnat a 26 anys de presó per asfixiar a la seua exparella a Gandia

Va vendre un ordinador i un robot de cuina per traure diners i fugir a Madrid
Imatge d'arxiu de la Ciutat de la Justícia a València | Europa Press

 

L'Audiència de València ha condemnat a 26 anys de presó a un home que va asfixiar al seu expareja a Gandia, a la comarca de la Safor per un delicte d'assassinat amb les agreujants de gènere i de parentiu, i també per un delicte de robatori i un altre de trencament de prohibició de comunicació i allunyament.

    

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha informat que l'home també haurà d'indemnitzar amb quantitats que superen els 200.000 euros a l'actual parella de la morta, als seus dos fills, als seus pares i als seus germans.

    

La Secció Segona de l'Audiència Provincial li ha imposat vint-i-quatre anys de presó per un delicte d'assassinat, amb les agreujants de parentiu i de gènere, un any de presó per un delicte de robatori i un altre any de presó per un delicte de trencament de prohibició de comunicació i allunyament, en aquest cas amb l'agreujant de reincidència.

El condemnat mostrava «superioritat enfront de la víctima»

  

La magistrada que ha presidit el judici ha apreciat, a partir del veredicte, l'agreujant de gènere en el delicte d'assassinat, després de constatar l'ànim del condemnat de «mostrar superioritat enfront de la víctima i demostrar-li a aquesta que és inferior pel fet de ser una dona».

  

La situació psicològica i afectiva de la víctima respecte al condemnat «no pot més que descriure's com d'una dependència, mescla de temor i impossibilitat de reacció, per l'amenaça que ell li suposava per a la seua pròpia integritat i la dels seus fills que, com ha quedat demostrat, no era merament potencial, sinó real».

Va vendre un ordinador i un robot de cuina per traure diners i fugir a Madrid

  

«Els fets jutjats són la màxima expressió de la situació de submissió masclista en el qual l'acusat decidix acabar amb la vida d'ella, sense més raó aparent que fer valdre la seua superioritat no solament sobre la integritat moral o física d'ella, sinó sobre la seua pròpia vida, decidint acabar amb ella», afig la fallada.

  

L'assassinat es va produir el 17 de febrer de 2017 en un pis que el condemnat havia llogat a Gandia, quan aquest va sorprendre a la víctima en el bany i li va tapar el nas i la boca fins a asfixiar-la. Després de matar-la, es va portar un ordinador i un robot de cuina de la víctima i els va vendre en una casa de préstecs per a recaptar diners i fugir amb el cotxe d'ella a Madrid, on va ser detingut, cinc dies més tard.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"URGENT: Investiguen a dos policies locals per la mort d'un jove a Castelló" "Una llarga persecució a peu d'un policia local per a capturar un lladre a València"