Condemnat a 23 anys de presó per acabar amb la vida de la seua parella en Vinaròs

L'ara condemnat va tallar en trossos el cadàver i el va enterrar en una fossa de Tarragona
Té l'obligació d'indemnitzar amb 91.000 euros a la mare de la víctima | Pixabay

La secció segona de l'Audiència Provincial de Castelló ha condemnat a 23 anys de presó per un delicte d'assassinat, amb els agreujants de gènere i de parentiu, a l'home acusat de matar en 2019 a la seua parella en Vinaròs, en la comarca del Baix Segura (Castelló), fer trossos el cadàver i enterrar les restes mortals en una fossa en Ulldecona (Tarragona).

La sentència, que recull el veredicte de culpabilitat emés per part d'un jurat popular, li imposa l'obligació d'indemnitzar amb 91.000 euros a la mare de la víctima i amb 19.500 euros als germans.

Els fets, segons la sentència, van ocórrer el 17 de febrer de 2019, quan l'acusat, juntament amb la seua parella, amb la que convivia en una casa de Vinaròs, van acudir després de sopar en sa casa amb uns amics a una discoteca, a on van mantindre alguna classe de discussió. Posteriorment van tornar a casa cap a les 4 o 4.30 hores, a on van continuar amb la discussió.

Després d'això l'acusat se'n va anar de casa per a tornar a la discoteca sol, a on va acudir al poc de temps la seua parella després d'haver-se canviat de roba i de pentinat per a complaure-li. Cap a les 5.30 hores aproximadament van tornar de nou els dos a casa, anant la dona amb les seues facultats minvades per l'alcohol ingerit durant tota la nit i, una volta en este, l'acusat, «en la continuïtat de la seua posició dominant i masclista», va decidir posar fi a la vida de la seua parella.

D'esta forma, segons la sentència, aprofitant-se de la superioritat que li suposava la seua notable complexió física i l'estat etílic que impedia a la seua parella articular una mínima activitat defensiva, va començar a colpejar-la violentament de manera abusiva i reiterada al cap i en diferents zones del cos.

Va fer trossos el cadàver

Com a conseqüència dels colps, la dona va patir lesions i un traumatisme cranioencefàlic i una col·lecció hemorràgica subaracnoidal esquerra que va acabar provocant la mort.

L'acusat va eixir de casa i va tornar de nou a la discoteca. En hores posteriors, amb la finalitat de no ser descobert, sol o ajudat per algú, va procedir a tallar a trossos el cadàver de la dona en parts amb un objecte tallant, llis i esmolat, per a després conseguir traure el cos de la casa i poder desfer-se d'este.

D'esta manera, va introduir les huit parts resultants dins d'unes bolses de plàstic, que va traslladar en un vehicle fins a un paratge inhòspit d'una finca rústica situat en el terme municipal d'Ulldecona (Tarragona) paral·lela al traçat de l'autopista AP-7, a on va enterrar el cos en una fossa que va cobrir amb pedres i enderrocs.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un conductor borratxo xoca contra un xalet i se dona a la fuga en Vinaròs" "Dissolen una festa d'aniversari amb 20 persones en un xalet en Xàbia"