Condemnen a Ortega Cano a pagar el deute de 2.300 euros del seu bar de Benidorm

El destre ha sigut condemnat pel jutjat del Mercantil d'Alacant per no pagar diverses factures
José Ortega Cano | Diario de España

El torero retirat José Ortega Cano ha sigut condemnat pel jutjat del Mercantil 1 d'Alacant a 2.329 euros per no pagar diverses factures d'un restaurant que va obrir a Benidorm en 2015.

  

  

a la qual l'ex torero va encarregar la gestió de l'establiment, anomenat 'El Belador'.

  

  

  

  

acumula 900.000 euros en pèrdues

El bar d'Ortega Cano, tancat

Ortega Cano va llogar el gener de 2015 un local per a albergar El Belador però un any després, el febrer de 2016, va delegar la gestió del negoci a esta altra mercantil, Zerca Serveis d'Oci SL, l'ara demandant.

El contracte de 'management' subscrit entre ambdues empreses estipulava que Orteunión Espectacles SL, dedicada a l'organització d'esdeveniments taurins i artístics de tota índole, havia de córrer amb totes les despeses.

El 5 d'abril d'eixe mateix any, 2015, un jutjat va desnonar a la societat del torero i va tancar el bar per no pagar el lloguer de l'immoble, encara que la signatura va consignar les quantitats degudes després de presentar un recurs d'apel·lació.

Zerca Serveis d'Oci SL reclamava inicialment a l'extorer 21.805 euros per factures de proveïdors que ella mateixa havia hagut d'abonar i el demandat va pagar una part del deute, 19.476 euros abans del judici.

Els diners restants, segons Ortega Cano, corresponia a cinc factures que no havia rebut i no estaven, per tant, comptabilitzades, per la qual cosa desconeixia el seu concepte, però el jutge Eduardo Serrano ha determinat que ha d'abonar-ho.

Estimació parcial de la demanda

«Atenent el fet que obren les referides factures en actuacions, s'entenen els deutes reclamats per existents perquè no va acreditar la part demandada bé el seu pagament o les circumstàncies que determinen el seu impagament, no considerant suficient l'al·legació del seu desconeixement atés que les factures acrediten que la mercaderia va ser lliurada», precisa el magistrat.

La sentència, que pot ser recorreguda davant l'Audiència d'Alacant, rebutja les altres pretensions dels demandants i establix, com mantenia l'antic matador de bous, que Ortereunión manté la seua activitat.

«En este punt cal acollir les pretensions de la part demandada doncs amb la declaració del testimoni, i davant la falta de prova que enerve esta declaració, s'entén per acreditat que la mercantil demandada seguix activa, sense que per tant concórrega causa de dissolució», assenyala la fallada.

Segons el jutge, el que Orteunión SL no presentara els seus comptes anuals en el Registre Mercantil «no demostra la seua insolvència, ni determina la dissolució de la societat», i tampoc hi ha proves que Ortega Cano pretenguera «eludir el pagament de deutes» amb la constitució d'eixa societat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El delicat moment personal que està travessant la filla xicoteta de Kiko Matamoros" "Estrany i tràgic final del jove de 26 desaparegut en el riu Ebre"