Condemnen a Sanitat per una maniobra «inapropiada» que va matar un bebé en el moment de nàixer a Castelló

Sanitat deurà pagar una espectacular xifra als pares de la menuda

La Conselleria de Sanitat es vorà obligada a pagar 203.400 euros als pares d'una bebé acabada de nàixer que va morir com a conseqüència d'una «maniobra inapropiada» durant el part en l'Hospital la Plana de Vila-real en 2011. Segons ha informat 'El Periódico Mediterráneo', així ho establix la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat (TSJCV) difosa ahir per l'Associació del Defensor del Pacient que ha exercit com a acusació particular, en defensa de la família del bebé. Segons el document judicial, l'atenció mèdica rebuda per la pacient quan es va posar de part no va ser adequada per a tractar la pacient. La resolució, que condemna en costes a l'administració autonòmica, explica que la dona, que havia tingut un altre part anterior però per cesària, va acudir a l'hospital el 15 de desembre de 2011 després de trencar aigües de manera natural. En l'hospital se li va practicar una «inefectiva maniobra de Kristeller inadequadament indicada» a pesar d'existir la «sospita que la pacient tenia una desproporció pèlvic-cefàlica i que existia amenaça de rotura uterina amb una debilitat local de l'úter».

  

Les circumstàncies i la maniobra van provocar una rotura uterina i la realització de l'extirpació de l'úter i a la seua volta l'asfíxia de la nounata que «es va traduir clínicament en una encefalopatia hipoxico-isquèmica que va evolucionar desfavorablement, provocant-li la mort». Es va concloure després de la inspecció mèdica, que l'assistència prestada no es va ajustar al coneixement científic actual. Per tant, la sentència que es ferma, ja que no ha sigut recorreguda per la Conselleria, reconeix el dret d'indemnització dels pares amb 99.775 euros per la mort de la seua filla, i la mare rebrà a més 103.694 euros per les seqüeles sofrides.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La nova RTVV presenta el seu model col·laboratiu a les TDTs" "Ara mateix: Atropellament amb dos ferits, entre ells una menor a València"