Confisquen diferents peces d'espècies protegides venudes per internet en Torrevieja i Elx

Puedes leer esta noticia también en castellano pinchando al botón 'Leer en español'
El caracal, una espècie protegida | Guàrdia Civil d'Alacant

Puedes leer esta noticia también en castellano pinchando al botón 'Leer en español'

Agents de la Guàrdia Civil han intervingut diferents peces d'espècies protegides venudes per internet, entre les que hi havia un animal felí, davall el nom de caracal, que està 'altament protegit', procedent de zones africanes i asiàtiques. A demés, també han confiscat peces i objectes procedents d'animals, valorats en 4.230 euros.

Els venedors són un total de cinc persones residents en Torrevieja, en el Baix Segura, i en Elx, en el Baix Vinalopó (Alacant). Els presumptes autors s'enfronten a multes per infraccions de la Llei de Contraban o, com en el cas del caracal, a un delicte relatiu a la protecció de la flora i la fauna.

L'equip del Seprona d'Alacant va decidir començar a fer investigacions sobre la venda d'uns premis de caça africans que oferia un veí, de 53 anys, de Torrevieja a través d'una pàgina d'Internet. Entres els animals hi havia un caracal, un springbuck i un steenbok.

Una de les peces incautades | Guàrdia Civil Alacant

 

No tenia els permisos per a fer esta classe de caça

Quan els agents li van demanar la documentació necessària per a la seua compra i venda, l'home no va poder demostrar que estava autoritzat per a fer-ho, motiu pel que li van confiscar la peça. A demés, els agents van aplicar diligències per un presumpte delicte contra la fauna i la flora i per intentar comercialitzar amb una espècie protegida.

Paral·lelament, els agents de la Guàrdia Civil d'Elx van fer una altra investigació relacionada amb la venta per internet de peces que venien d'animals que estan protegits i que la seua venta, adquisició, distribució o comerç han d'estar regulades i controlades. 

En este cas, els agents van localitzar a quatre venedors (3 d'Elx i 1 de Torrevieja) que no tenien la documentació necessària per a poder tindre esta classe de peces. 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Ferida en caure des de 3 metres d'altura en un centre deportiu en l'Eliana" "Furten en un banc de València a plena llum del dia sense que ningú s'entere"