Investiguen a un home per un delicte contra els drets dels treballadors a Picassent

El presumpte autor va estendre un xec, sense fons, de 2700 euros per a repartir entre diversos dels seus treballadors

La Guàrdia Civil, en el marc de l'operació “CHAMBÁN”, ha investigat a una persona per un delicte contra els drets dels treballadors en la localitat de Picassent.

La investigació va començar a mitjan passat mes de gener, quan un vehicle oficial de la Guàrdia Civil va ser requerit perquè es desplaçara a la seu d'una empresa dedicada a la recol·lecció de cítrics en el municipi de Picassent.

Quan els agents van arribar al lloc dels fets, un dels treballadors de l'empresa, de 22 anys i de nacionalitat algeriana, va afirmar que li havien fet lliurament d'un xec, al seu nom, per un valor de 2.700 euros. Efectiu que havia de repartir entre 6 treballadors més, tots homes i de nacionalitat algeriana, els quals mancaven de contracte de treball i no es trobaven donats d'alta en el Règim de la Seguretat Social.

En el transcurs d'esta investigació, els agents, gràcies a la col·laboració d'Inspecció de Treball i Seguretat Social, van verificar que, dins d'esta companyia, existien un total de 26 treballadors de manera irregular.

Fruit de les investigacions es va poder comprovar, que el gerent de l'empresa, els va prometre a estes persones, les quals s'havien desplaçat des d'Algèria, per a treballar en la seua companyia, un allotjament en la campanya de recol·lecció.

Es tractava d'una granja abandonada, sense subministrament elèctric ni aigua, en el terme municipal de Tavernes Blanques i en una situació totalment precària i insalubre.

Els agents de la Guàrdia Civil van acarar, juntament amb la Brigada d'Estrangeria del Cos de la Policia Nacional, que 22 d'estos empleats, en situació irregular a Espanya, residien en la granja ressenyada.

L'operació va finalitzar a principis del present mes quan, agents de la Guàrdia Civil de Picassent, van procedir a la investigació del gerent de l'empresa de cítrics, un home de 35 anys i de nacionalitat romanesa, per la seua presumpta participació en un delicte contra els drets dels treballadors.

Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Picassent.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un incendi a Losa del Obispo obliga a desallotjar un campament d'estiu amb 20 menors" "Desarticulen un grup criminal que estafava a agricultors a la Vega Baixa alacantina"