Denunciats un hospital valencià i una clínica d'estètica després de morir una dona per operar-se el pits

«Absolutament ningú ens ha dit res de què va passar per a què la meua filla va entrara en coma», explica el pare
Lina Betancourt, una jove colombiana de 23 anys,  va morir després d'una operació d'augment de pit | Istock

La família de Lina Betancourt, una jove colombiana de 23 anys que va morir després d'una operació d'augment de pit, ha denunciat a la Clínica Dorsia i a l'Hospital 9 d'Octubre de València per homicidi imprudent, per un suposat delicte del que hauran de donar explicacions els facultatius responsables davant el jutge, que ha demanat la seua identificació.

Mentres que des de l'Hospital 9 d'Octubre han explicat que només van cedir les seues instal·lacions per a la intervenció i que l'equip mèdic que va operar era de Dorsia, esta segona companyia ha divulgat un comunicat en el que, a més de lamentar l'incident, defensen que la cirurgia es va desenvolupar adequadament i sense cap complicació, motiu pel que senyala que la investigació ha d'apuntar cap a l'atenció posterior a la cirurgia, de la que fa responsable a l'hospital.

«La meua filla em va comentar que volia fer-se esta operació de pit, però a mi no em va pareixer bona idea. Considerava millor que, en tot cas, esperara a operar-se en Colòmbia. Però ella coneixia el sistema express i el bon preu que feia la Clínica Dorsia i va vore una oportunitat. A mi no em va dir res, només ho sabien la meua mare i la seua millor amiga», relata el pare de la xica.

 

Va entrar en coma després de l'operació

La seua denúncia relata uns fets que van des de la signatura del contracte amb Clínica Dorsia, l'ingrés a l'Hospital 9 d'Octubre el 23 d'agost, l'operació, que es va estendre durant més temps del previst, i el moment en el que un facultatiu, que no es va identificar, va comunicar a les persones pròximes a la jove que esperaven el desenvolupament de la cirurgia que «alguna cosa ha anat malament». El relat continua, després, amb l'ingrés de la jove en l'Hospital Clínic amb una deterioració cerebral del 80% que, després de dies d'empitjorament, la va conduir finalment a la mort.

«Absolutament ningú ens ha dit res de què va passar per a què la meua filla entrara en coma», explica el pare, mentres que la seua advocada, Andrea Saéz, del despatx Sánchez Abogados, explica que «no sabem ni tan sols qui van ser els facultatius que la van operar i la van atendre després».

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Primer valencià condemnat a presó permanent: Degollà a la filla de sa dona en Alzira" "Urgent: Accident en l'av. de les Tres Creus provoca retencions fins a l'av. del Cid de València"