Denuncien una agressió homòfoba a un jove a Bilbao

El jove va haver de ser assistit pels serveis d'emergència després de patir un atac d'ansietat


A poc més d'una setmana de la pallissa mortal de Samuel, i just després de la manifestació del dissabte a Bilbao, Maurici i Erik, dos joves de 18 anys, van ser agredits mentre es feien una besada al crit de “maricones”. L'autor d'aquesta agressió homòfoba ha sigut identificat per la policia municipal gràcies al vídeo que van gravar les víctimes.

El grup de joves, tots entre 16 i 19 anys, van eixir a prendre alguna cosa pel passeig biscaí de l'Arenal quan van ser sorpresos per un individu de 28 anys que es va creuar amb ells i els va insultar i va increpar. Maurici i Erik es van fer una besada i això va fer augmentar l'agressivitat de l'individu, que la va prendre amb ells i va començar a espentar-los i agredir-los.

La coordinadora LGTBI E28 de Bizkaia ha denunciat en les xarxes socials l'agressió homòfoba a un jove la nit d'este diumenge en el Casc Vell de Bilbao per la qual va haver de ser assistit d'un atac d'ansietat per la dotació d'una ambulància.


A través de les xarxes socials, circula un vídeo en el qual es pot veure el moment en el qual succeeix l'agressió: "Agressió homòfoba ahir a Bilbao, la víctima va ser atesa per Samur Bilbao i el supòsit agressor va ser identificat per la Policia".


En un missatge en estes xarxes, esta coordinadora, que ahir va promoure concentracions en les tres capitals basques per la mort a colps i al crit de "maricón" del jove de la Corunya Samuel Luiz, informen d'esta agressió i adverteixen que convocaran mobilitzacions de repulsa.


A la Policia Municipal l'única cosa que li consta és que un grup de xics els van requerir al voltant de les 00.10 hores d'este diumenge perquè un dels seus amics havia patit "tracte vexatori" per part d'una persona.
L'autor d'este suposat tracte vexatori va ser identificat pels agents que van requerir una ambulància perquè atenguera el jove que presentava un quadre d'ansietat, han agregat.


El succés va tindre lloc al carrer Furs del Casc Vell, pròxima a la Plaça Nova i al Passeig de l'Arenal.


Manifestacions en repulsa de la LGTBIfobia

 

Este diumenge milers de persones s'han manifestat en repulsa de l'assassinat de Samuel Luiz sota el lema "Davant o odie e a violència, senar mostres indiferència".

Les manifestacions, impulsades per col·lectius LGTBI de tot el país, celebraran concentracions en diversos punts com Bilbao, Sevilla o Saragossa, per a reclamar justícia per l'assassinat homòfob de Samuel a la Corunya el passat cap de setmana i denunciar la seua mort "per la seua orientació sexual i altres agressions LGTB+fobas".

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Mor ofegat un home de 73 anys en una platja de Cullera" "Aena restableix l'activitat en totes les terminals dels seus aeroports"