Dermatologia de la Fe, reconegut per un estudi sobre el melanoma

El grup de mèdics de La Fe ha sigut reconegut a nivell estatal
Equip mèdic de La Fe | La Fe

 

El Servei de Dermatologia de l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València ha rebut el premi a la millor comunicació en la reunió anual del Grupo Español de Dermatopatología celebrada a Barcelona. Durant la trobada, es van presentar 21 comunicacions, 23 minicasos clínic-patològics, 12 casos per diagnòstic i 68 pòsters. El treball premiat ha sigut 'Disseny i aplicació d'un panell de 35 gens mitjançant next generation sequencing en 120 melanomes' de la doctora Blanca de Unamuno del Servei de Dermatologia de l'Hospital La Fe, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Next Generation Sequencing (NGS), o seqüenciació d'última generació, és el terme emprat per a definir una nova tecnologia que permet seqüenciar milions de xicotets fragments d'ADN al mateix temps. "Esta nova metodologia resulta d'especial utilitat en la manipulació de diversos tipus de tumors en els quals poden existir múltiples gens implicats, ja que permet la identificació d'alteracions genètiques específiques que poden ser bloquejades mitjançant les noves teràpies dirigides", ha destacat la doctora Unamuno.
 

Els resultats d'este estudi han permès desenvolupar el disseny d'un panell de gens específic de melanoma per al seu estudi per NGS, amb la finalitat de "identificar totes aquelles alteracions genètiques en cadascun dels tumors estudiats". Per a açò, s'ha analitzat una sèrie de 118 melanomes primaris i 12 'melanomes mestastásicos'.

La doctora Unamuno ha explicat que l'estudi de les alteracions genètiques d'estos pacients permet "identificar gens amb mutacions per a seleccionar els pacients candidats a tractament amb les noves teràpies dirigides". A més, l'estudi de 'melanomes metastásicos' possibilita també "identificar gens que podrien estar implicats en el desenvolupament de resistència a les teràpies utilitzades en els pacients que no responen a les mateixes", segons ha detallat.
 

L'estudi s'ha realitzat gràcies a la col·laboració del Grup de Recerca en Dermatologia i Regeneració Tissular i el Grup de Recerca Clínica i Traslacional en Càncer o GICTC de l'Hospital La Fe, del que és membre la doctora Sarai Palanca Solga (Laboratori de Biologia Molecular, Servei d'Anàlisis Clíniques).

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Bones notícies amb les xifres de delictes a la Comunitat" "MOLT GREU: Nou i escandalós desastre en el judici de la violació dels Sanfermines"