Desarticulada en València una organització que prostituïa a transsexuals i dones

La líder utilitzava la seua condició de transsexual per a convéncer a les víctimes
Una de les víctimes va denunciar els fets en una comissaria d'Oviedo | Cedida

Agents de la Policia Nacional, en col·laboració amb EUROPOL, han desarticulat una organització criminal que es dedicava a explotar sexualment a transsexuals i dones en pisos de cites en València i en diferents ciutats europees. La investigació es va iniciar gràcies a la denúncia d'una de les víctimes en una comissaria d'Oviedo.

Els membres de l'organització es valien de la seua condició de transsexuals per a convéncer a les víctimes per a que vingueren a Espanya i, una volta ací, eren traslladades i prostituïdes en apartaments turístics que reservaven en Holanda, Bèlgica i Itàlia.

L'operació ha culminat amb l'entrada i registre de dos cases de cites de València i amb la detenció de la líder de l'organització quan estava a punt d'embarcar en un vol directe a Roma amb una de les víctimes. En total, hi ha tres persones detingudes, dos en València i una en Irun.

En els registres es van intervindre telèfons mòbils, documentació relativa als enviaments de diners, bitllets d'avió, quaderns amb anotacions, productes i fàrmacs estimulants sexuals —com viagra, popper o complements vitamínics— i 23.140 euros en efectiu.

Captades amb enganys

La líder captava a les víctimes directament o a través de terceres persones i s'aprofitava de la situació de precarietat que patien en Colòmbia. En els seus països d'origen no tenien mitjans econòmics i, en molts casos, residien en barris marginals d'extrema violència o es trobaven en una situació d'exclusió social per ser transsexuals.

Per a no cridar l'atenció dels agents en la frontera, la responsable de l'entramat criminal organitzava viatges turístics; finançava i enviava a les víctimes bitllets d'avió d'anada i tornada, reserva d'hotel, segur de viatge i diners en efectiu per a justificar la seua estada. Una volta en Espanya, eren arreplegades per integrants de l'organització i traslladades fins a un pis de cites en València. Allí, els retiraven els diners prestats, els informaven que anaven a exercir la prostitució i que havien contret un deute de 3.000 euros

A més, per a evitar la seua fugida, els retiraven el passaport i les tenien controlades 24 hores a través de les encarregades dels pisos. Les víctimes eren obligades a consumir estupefaents amb els clients i havien d'entregar tots els diners que guanyaven, ja que, al deute contret, els sumaven les despeses de lloguer de l'habitació, anuncis en Internet i manutenció.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Agredix i viola a la seua companya de pis en Alzira" "En llibertat després d'un atropellament mortal en el que pegà a fugir en Castelló"