Troben en València a un nazi amb un arsenal d'armes que amenaçava a periodistes de tot el país

En el seu domicili s'ha trobat un arsenal d'armes tant blanques com de foc, a més de nombrosa documentació relacionada amb organitzacions d'ideologia ultradretana
Els objectes incautats al detingut | Policia Nacional

Agents de la Policia Nacional han detingut en València a un home d'ideologia nazi per la seua presumpta participació en delictes d'odi, amenaces i tinença il·lícita d'armes, després de presumptament difondre missatges d'odi i amenaçar a periodistes per motivacions ideològiques.

En el seu domicili s'ha trobat un arsenal d'armes tant blanques com de foc, a més de nombrosa documentació relacionada amb organitzacions d'ideologia ultradretana, banderes nazis i imatges de Hitler.

Durant el desenvolupament de l'operació s'ha registrat el domicili del detingut i s'han confiscat, entre altres efectes, quatre fusells simulats, quatre pistoles detonadores i armes curtes de col·leccionista, a més de nombroses armes blanques de diferent naturalesa i diversa munició real de diferents calibres. A més, s'ha intervingut abundant simbologia nazi i diferent documentació relacionada amb organitzacions d'ideologia extremista.

De moment, les investigacions continuen obertes per a determinar si el detingut pertany a 'Combat 18', grup considerat el braç violent de l'organització neonazi il·legalitzada en Espanya coneguda com 'Blood&Honour'.

El punt de partida d'esta investigació van ser diverses publicacions realitzades per l'arrestat a través de diferents perfils d'en xarxes socials, on mostrava armes de foc, difonia missatges d'odi i amenaçava a periodistes de mitjans de comunicació d'àmbit nacional per motivacions ideològiques. A més, estes accions anaven acompanyades de l'ostentació de multitud de simbologia nazi i d'extrema dreta.

Esta detenció s'emmarca en les actuacions preventives que realitza la Comissaria General d'Informació en desenvolupament de la línia d'actuació establida en l'Estratègia Nacional contra el Terrorisme 2019 referent als extremismes violents.

La investigació, realitzada per investigadors de la Comissaria General d'Informació i la Brigada Provincial d'Informació de València, s'ha dut a terme amb la supervisió del Jutjat d'Instrucció número 7 de València.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Ferit en rebre 13 punyalades del seu company de pis, de 21 anys, per una baralla en Alacant" "Retiren part d'una torre d'il·luminació en Cullera amb risc de caiguda pel fort vent"