Detenen a nou persones per estafar més de 230.000 euros després de simular ser caps d'empreses

A esta tipologia delictiva se'l coneix com CEO, ja que els empleats creuen que operen per a l'administrador del negoci

Agents de la Policia Nacional han detingut en diferents municipis de la província de València a nou persones, cinc homes i quatre dones d'entre 21 i 44 anys; d'orígens espanyol, búlgar i colombià, com a presumptes autores d'un delicte d'estafa, blanqueig de capitals i organització criminal, després de defraudar més de 230.000 euros a través del ciberfraude conegut com CEO. En esta modalitat delictiva, els estafadors simulen tenir càrrecs rellevants en les empreses per a enganyar els empleats i que així autoritzen operacions financeres.

Les recerques es van iniciar a la fi de l'any passat, quan els agents van conéixer que un total de deu empreses situades en diferents zones del territori espanyol podrien ser víctimes d'una possible ciberestafa. Durant les perquisicions, els policies van esbrinar que els presumptes responsables del fet delictiu operaven des de la província de València, per la qual cosa es van iniciar les gestions oportunes per a la seua localització.

Els arrestats estaven situats en diferents punts de la província de València

A més, els agents van poder saber que els sospitosos formaven part d'una organització criminal creada per a estafar a empreses a través d'Internet. Així mateix, van comprovar que el frau pertanyia a una nova modalitat delictiva que rep la denominació de CEO, en la qual un empleat amb poder i accés als recursos econòmics de l'empresa rebia un correu electrònic, en el qual els estafadors simulaven ser l'administrador del negoci i d'esta manera autoritzaven operacions financeres. Amb este mètode, els defraudadors van estafar més de 230.000 euros.

L'organització va obrir més de 35 comptes bancaris per a ocultar els diners obtinguts de manera fraudulenta

A conseqüència de les indagacions es van detectar més de 35 comptes bancaris oberts pels sospitosos, utilitzades per a ingressar el muntant estafat i ocultar l'origen il·lícit dels diners.

Finalment, els agents han detingut en diferents municipis de València a nou persones, a algunes d'elles ja li constaven antecedents policials per fets similars, com a presumptes autores d'un delicte d'estafa, blanqueig de capitals i organització criminal.

Nova modalitat d'estafa

En esta mena de ciberfraude l'atacant selecciona i estudia prèviament a la possible víctima. Els estafadors trien a empleats amb poder i accés als recursos econòmics perquè autoritzen transferències bancàries amb destinació als comptes en les quals els titulars són els responsables de l'organització.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Mor Jason Dupasquier, el pilot suís de 19 anys per l'accident de Mugello" "Detingut el conductor que va fugir a l'atropellar a un home en la Circumval·lació"