Detenen a un treballador d'una residència de majors de Cullera per sostreure joies als residents

La Guàrdia Civil ha esclarit fins al moment 10 fets delictius i recuperat més de 50 joies

La Guàrdia Civil ha detingut a un treballador auxiliar de geriatria d'una residència de majors de Cullera com a presumpte autor de reiterats furts de joies a residents del centre. Segons han informat, l'empleat es valia de les funcions pròpies del seu treball per a sostreure al descuit diferents joies dels ancians.

Les recerques es van iniciar a mitjan este mes de març, després del robatori de joies a una de les residents. A partir de les gestions practicades pels agents, es va iniciar l'operació "JUCEGATO" per a poder esclarir tots els fets denunciats i verificar la implicació d'un dels treballadors del centre.

Fruit de les diligències es va poder determinar com l'autor dels fets realitzava les vendes de les diferents joies, per diversos establiments de la província de València, aprofitant les restriccions de visites de familiars pel COVID 19 per a evitar que s'adonaren i facilitar la fosa d'estes.

D'altra banda, segons la Guàrdia Civil moltes de les víctimes pateixen malalties mentals, per la qual cosa el presumpte autor tractava d'evitar que denunciaren la sostracció de les joies. A més aprofitava el trasllat de residents a centres mèdics o la seua defunció per a realitzar la sostracció.

Després de l'operació s'han esclarit 10 fets delictius i s'ha procedit a la recuperació de diverses joies que han estat lliurades als seus legítims propietaris, així com s'ha pogut determinar la venda de més de 50 peces de joieria sostretes durant diversos mesos.

Finalment es va procedir amb la detenció de l'autor i les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 2 de Sueca (València).

La Guàrdia Civil sempre ens adverteix que cal anar molt amb conter i no fiar-se de ningú a qui no es conega, a més que els familiars de les persones majors puguen estar atentes a qualsevol d'estes persones que intenten estafar. Cal estar atents a les advertències de la Guàrdia Civil.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Comunitat Valenciana ha començat a citar via SMS a les persones de 79 i 65 anys" "La prometedora propietat de la vacuna de Pfizer"