Detinguda a Alcoi la presidenta d'una associació ja dissolta per utilitzar documentació d'una sòcia per a demanar un préstec

La detinguda va ser presidenta d'una associació, i per tal motiu tenia en el seu poder una còpia del DNI de la víctima
Imatge d'arxiu de Policia Local | Europa Press

 

Agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat d'Alcoi a una dona de 39 anys acusada d'un presumpte delicte d'usurpació d'estat civil i estafa en suplantar la identitat d'una altra persona de la qual havia aconseguit la fotocòpia del DNI i, després d'això, sol·licitar un crèdit en una entitat en línia amb aquesta falsa identitat. L'ara detinguda tenia accés a una fotocòpia del DNI de la dona ja que havia sigut presidenta d'una associació ja extinta de la qual l'estafada era sòcia.

  

La investigació ha sigut desenvolupada per agents de la Brigada de Policia Judicial de la Comissaria d'Alcoi i va començar quan van rebre una denúncia en la qual una persona posava en coneixement de la Policia que una entitat bancària li estava requerint l'abonament d'unes quotes per un préstec que ella no havia sol·licitat. La denunciant fins i tot va arribar a pagar diverses quotes per pensar que estaven relacionats amb altres despeses que tenia pendents.

Un préstec de 4.000 euros

  

Després de les primeres gestions de la investigació, els agents van comprovar que agents que el préstec havia sigut sol·licitat de forma telemàtica i que en aquesta sol·licitud s'havia entregat la documentació, concretament el DNI de la víctima escanejat per totes dos cares.

    

Així, la policia va donar amb la identitat de la persona que presumptament havia sol·licitat el préstec i el compte en la qual havia rebut els diners, que ascendia a la quantitat de 4.000 euros.

    

A partir d'aquell moment es va establir un dispositiu policial per a aconseguir determinar el parador de la presumpta estafadora, sent localitzada i detinguda pels agents de la Policia Judicial.

L'associació actualment està dissolta i sense activitat

  

La detinguda va ser presidenta d'una associació de la localitat d'Alcoi, i per tal motiu tenia en el seu poder una còpia del DNI de la víctima, documentació que la denunciant havia aportat en fer-se sòcia.

    

Una vegada aconseguida aquella documentació va sol·licitar a una entitat bancària que li concedira un crèdit personal. Els investigadors van poder comprovar que en l'actualitat l'associació està dissolta i sense activitat.

La detinguda que va ser acusada dels delictes d'usurpació d'estat civil i estafa, va ser posada en llibertat després de ser escoltada en declaració i està a l'espera de ser citada pel Jutjat que investiga el cas.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Dos joves atraquen un altre en una zona turística en el centre de València" "Detenen a 20 persones dedicades a la venda de droga en localitats valencianes"