Detinguda per estafar més de 72.000 euros a través de 'phising' en València

La dona va enviar un d'estos correus fraudulents a una empresa de la Corunya
L'empresa va ingressar eixa quantitat pensant-se que era un client  | València Diari

 

Una dona, de 40 anys i origen dominicà, ha sigut detinguda per la Policia Nacional en València, com a presumpta autora d'un delicte d'estafa. La sospitosa hauria sostret 72.250 euros a una empresa de la Corunya a través del mètode del 'pishing'.

Esta metodologia consistix en fer creure a la víctima que està rebent un correu legítim procedent d'una companyia o client, quan en realitat pertany a l'estafador, sol·licitant-li que faça un ingrés bancari a un número de compte que se li facilita. La víctima, en aportar dades personals o bancàries a este correu, realment se'ls està donant al delinqüent. En la majoria dels casos, sol variar només una lletra o xicoteta part de l'adreça de correu electrònic autèntica, per a passar desapercebuda la modificació als ulls de la víctima.

  

L'ara detinguda presumptament va enviar un d'estos correus fraudulents a una empresa de la Corunya, fent-se passar per un client d'esta i indicant-li que havia d'ingressar els diners que li devia en un nou número de compte. D'esta manera, la companyia estafada va abonar 72.250 euros a la presumpta estafadora, quan creia que realment estava pagant al client legítim.

  

La detinguda, sense antecedents policials, ha sigut posada en llibertat després de ser escoltada en declaració, no sense abans advertir-li de la seua obligació legal de comparéixer davant l'autoritat judicial quan siga requerida per a això.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"🔴 VIOLÈNCIA CALP: 1 xic, de 21 anys, en coma després d'una baralla" "🔴🔪 APUNYALAMENT ALACANT: Xic agredix a 1 altre amb 1 navalla per uns petards"