Detingut per escapar-se de la presó de Fontcalent i robar un cotxe a punta de navalla

L'home ha estat fora de la presó durant tot el mes d'agost
L'home es va escapar de la presó a principis d'agost | Google Maps

Agents de la Policia Nacional han detingut en Almoradí, en el Baix Segura (Alacant), a un home de 47 anys per escapar-se de la presó de Fontcalent des de principis d'agost, i al que li constaven tres reclamacions judicials.

Els fets van començar a principis d'agost quan el fugitiu va aprofitar un permís penitenciari i no va tornar en el termini que tenia establit, motiu pel que es va avisar a les Forces i Cossos de Seguretat, ha informat la Comissaria provincial este dilluns.

Davant d'este fet, els agents pertanyents a la Brigada de Policia Judicial d'Elx van començar a fer les primeres gestions per a seguir-li el rastre. La investigació situava al fugitiu en la província d'Alacant, pel que van centrar els seus esforços en limitar l'àrea de busca.

Va robar un cotxe per a poder escapar

Uns dies després, una dona va denunciar que havia patit el robatori del seu cotxe a punta de navalla. L'home l'havia espentada dins del vehicle mentres l'amenaçava. No obstant això, en el moment menys pensat, la dona va poder obrir la porta del copilot i demanar ajuda, el que va aprofitar l'assaltant per a fugir. Després d'escoltar-la en declaració, els agents van comprovar que coincidia amb la descripció de la persona que buscaven.

D'eixa manera, mentres el buscaven en els llocs que podria freqüentar, es va saber que els agents de mobilitat havien tingut un incident amb un cotxe al que anaven a sancionar per estar estacionat en una plaça de minusvàlids i que, fent cas omís, es va donar a la fugida. D'eixa manera va començar una persecució, a la que es van unir les diferents policies per a evitar que s'escapara.

Durant la fugida, l'home va intentar atropellar a diferents agents que li tallaven el pas. A pesar dels esforços, va conseguir escapar deixant darrere d'ell multitud de danys a diferents vehicles i, a demés, va xocar amb un autobús urbà.

Havia canviat la matrícula

Els policies van comprovar que el vehicle era el mateix que la dona havia denunciat dies abans, l'única cosa que no coincidien les plaques de matrícula per què l'home les havia canviades per unes altres que havia robat d'un altre cotxe, per a dificultar la investigació.

No obstant això, els agents ja havien tancat el dispositiu sobre el fugitiu i havien elaborat un dispositiu especial per a detindre'l a causa de la violència amb la que va actuar per a evitar el seu arrest. En el dispositiu van participar diferents agents de paisà que van anar seguint el cotxe robat fins que en Almoradí van assegurar el perímetre i van procedir a la seua detenció.

Al detingut li constaven multitud d'antecedents en les bases de dades policials, a demés de ser buscat per tres delictes contra les persones decretats per l'Audiència Provincial d'Alacant. El detingut de 47 anys ha sigut posat a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia d'Orihuela, el que va decretar el seu ingrés a la presó.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"8 ferits en un accident marítim entre Alacant i Santa Pola" "Homicidi menor Elx: Una veïna va sentir una guantada dies abans"