Detingut en Benidorm per estafar a una anciana que buscava les restes de sos pares, morts en la Guerra Civil

La víctima li arribà a donar fins a 43.000 euros
La dona pensava que trobaria abans les restes de sos pares | Cedida

Agents de la Policia Nacional han detingut en Benidorm, en la comarca de la Marina Baixa (Alacant), a un home acusat d'estafar més de 43.000 euros a una dona d'avançada edat a qui va enganyar i va fer creure que anava a localitzar les restes de sos pares, que havien sigut assassinats quan la víctima era una xiqueta durant la Guerra Civil.

Segons ha informat este cos de seguretat en un comunicat, l'estafador va contactar amb la víctima i es va oferir per a accelerar la busca de les restes mortals de sos pares. Per a poder fer-ho, va anar sol·licitant a la dona diferents quantitats amb les que, presumptament, anava cobrint les seues investigacions.

D'esta forma, durant mesos, va anar alimentant l'esperança de la víctima amb dades falses per a que li anara proporcionant majors quantitats d'efectiu.

Va fer creure a la dona que havia trobat restes de sos pares

El modus operandi era molt elaborat i va arribar a fer creure a la víctima, en un moment donat, que havia localitzat unes restes que podien coincidir amb les de sos pares, encara que necessitava més diners per a poder fer unes proves d'ADN en Londres, una invenció del presumpte estafador.

L'ara detingut sempre li deia a la víctima que no havia de contar-li a ningú els 'avanços en la investigació' per a no entorpir la suposada busca. Finalment, van ser els coneguts de la dona els que li van fer vore la necessitat de contactar amb la Policia Nacional.

El Grup VI de la Brigada de Policia Judicial de la Comissaria de Policia Nacional de Benidorm va començar la investigació i va conseguir identificar al presumpte autor de l'estafa, que va ser arrestat. El detingut està acusat d'un delicte d'estafa i va ser posat a la disposició del Jutjat d'Instrucció de guàrdia de Benidorm.

La Policia Nacional ha recordat que per a sol·licitar qualsevol document o restes fòssils de la Guerra Civil, s'ha d'anar als centres o oficines establits per a tal fi, com el Centre Documental de la Memòria Històrica o l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica, per a evitar «ser estafats i caure en mans de persones sense escrúpols».

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Jorge no assassinà a una dona en 2015, però l'investiguen per 5 casos" "Una advocada de Castelló, líder d'una banda organitzada"