El presumpte jihadista de Castell贸 es dirigia a un autob煤s amb passatgers en el moment de la detenci贸

Les autoritats investiguen els fets ja com un atemptat frustrat
El detingut va amena莽ar als vianants de Castell贸 amb una arma blanca | Policia Nacional

Actualitzaci贸 30/12/2020 a les 17.15 hores. La Policia Nacional es troba investigant els fets que sembraren el caos en la ciutat de Castell贸 en el dia de Nadal.

I a mesura que van passant els dies, van eixint a la llum noves dades sobre el que va passar aquella vesprada. Tal com pareix, els policies que seguien al sospit贸s es van donar compte que el presumpte terrorista es dirigia a un autob煤s amb passatgers.

Va ser en eixe moment, percebent un possible perill imminent, quan un dels agents es va llan莽ar sobre l'home, que portava l'arma blanca a la m脿 i va conseguir reduir-lo.

No va ser f脿cil, ja que el presumpte jihadista, cos铆 d'un membre de l'organitzaci贸 terrorista Daesh, es va mostrar molt agressiu. Tant 茅s aix铆 que entre els dos agents que van intervindre en primer lloc no podien controlar-lo i van necessitar suport de m茅s companys.

 

Detenen a un familiar d'un membre de Daesh per amena莽ar a vianants amb un matxet en Castell贸 de la Plana

Agents de la Policia Nacional van detindre el dia de Nadal en la ciutat de Castell贸 de la Plana a un home de nacionalitat marroquina acusat d'amena莽ar de mort als vianants d'un c猫ntric carrer amb un matxet de grans dimensions.

Segons fonts policials, 茅s dona la circumst脿ncia que l'arrestat, que compta amb antecedents penals, era familiar pr貌xim d'un membre de DAESH que hauria viscut en Castell贸 abans d'incorporar-se a eixa organitzaci贸 terrorista en S铆ria.

Els fets es van produir durant la vesprada del dia de Nadal, quan agents de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana van acudir immediatament a una crida en la que s'informava de la pres猫ncia, en plena via p煤blica, d'un home armat amb una arma blanca que amena莽ava als vianants que passejaven per un c猫ntric carrer de Castell贸.

Han trobat un matxet de grans dimensions

A la seua arribada, els agents van poder observar a un individu que portava un matxet d'uns 35 cent铆metres i que, en vore als agents, es va dirigir contra ells al crit de 'Allahu Akbar' i "us matar茅". Els policies van conseguir la seua immobilitzaci贸 i detenci贸, a dem茅s d'intervindre el matxet i una navalla.

Des d'eixe moment, i davant les caracter铆stiques dels fets, les autoritats es van fer c脿rrec de la investigaci贸.


Els investigadors van descobrir que, a dem茅s de numerosos antecedents penals, entre ells delictes d'ab煤s sexual a menors, el detingut era familiar pr貌xim d'un membre de l'organitzaci贸 terrorista DAESH.

El sospit贸s ha ingressat en pres贸

Donats estos elements es va procedir al registre del seu domicili, a on s'han intervingut dispositius electr貌nics que estan sent analitzats pels especialistes en la lluita antiterrorista.

El detingut ha sigut posat a disposici贸 este dilluns del titular del Jutjat Central d'Instrucci贸 n煤mero cinc, que ha decretat el seu ingr茅s en pres贸 preventiva.

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"Agredix a un agent i amena莽a amb una navalla a una dona en Torrent" "Cau una banda que distribu茂a il路legalment canals de tele de pagament des de Val猫ncia"