Detingut un home per robar amb violència a persones majors en el mateix barri d'Alacant

El lladre ha sigut reconegut per cinc de les seues víctimes
Les víctimes eren persones majors | València Diari

Agents de la Policia Nacional han detingut en Alacant a un home de 42 anys com a presumpte autor de diferents robatoris amb violència sobre persones, la majoria d'elles d'edat avançada. De les víctimes, cinc van reconéixer a l'agressor físicament, segons ha informat la Policia en un comunicat. Tots els fets es van cometre en un espai de temps de nou dies i amb gran violència.

La investigació ha sigut duta a terme pel Grup Operatiu de Policia Judicial de la Comissaria de Policia Nacional de Districte Nord d'Alacant. La primera denúncia la van rebre el 24 de juliol, quan una persona major va denunciar que havia sigut víctima d'un robatori que li va causar ferides per les que va haver de ser assistida en l'Hospital General d'Alacant.

En els següents huit dies es van produir nou robatoris amb violència més, tots en el mateix barri i amb el mateix 'modus operandi'. El curt espai de temps en el que es van produir els fets i el reduït àmbit d'actuació de l'autor va posar en alerta a tot el barri i va provocar «gran temor» als seus veïns a eixir al carrer, especialment als més vulnerables, segons la Policia.

El lladre usava una navalla

L'ara detingut abordava a les seues víctimes per l'esquena i amb gran violència, arribant a usar en alguns casos una navalla de xicotetes dimensions. El caràcter sorprenent de l'agressió i la superioritat física de l'atacant impossibilitava a les víctimes defensar-se de cap manera, al que se sumava que es tractava, en la seua majoria, de persones d'avançada edat.

Els agents han dut a terme un treball de busca en el que s'han fet moltes hores de vigilància, seguiment de sospitosos, i una volta trobat al presumpte autor, l'elaboració de composicions fotogràfiques per a que les víctimes pogueren identificar-lo.

La investigació encara no ha conclòs, ja que no es descarta que la mateixa persona haja pogut perpetrar més fets pareguts. El detingut va ser posat a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia, qui va decretar el seu ingrés a la presó.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Ferida una menor de 8 anys en pegar-li una hèlice d'una llanxa en el cap en Oliva" "Es toca les seues parts íntimes davant d'uns menors en una platja de València"