Detingut un home, la seua amiga, la seua parella i dos amics per la mort d'un irlandés desaparegut a Torrevieja

La víctima va morir el mateix dia de la seua desaparició

La Guàrdia Civil ha detingut a cinc persones per la seua presumpta implicació en diferent grau en la desaparició i mort d'un irlandés de 38 anys a Torrevieja el setembre passat. El presumpte autor material del crim, company de pis de la víctima, suposadament li va pegar fins a matar-lo després de saber que havia mantingut una relació amb la seua exparella i mare dels seus fills. La recerca va començar quan el 20 de setembre de l'any passat la parella sentimental de la víctima, una dona espanyola, va denunciar la seua desaparició després d'haver-lo vist per última vegada en un local d'oci, al costat del seu company de pis i d'altres tres dones. 

A més, la mare de la víctima i la seua exdona, amb la qual tenia dos fills i que residien Irlanda, tampoc tenien notícies d'ell. La recerca es va centrar així en el company de pis i les dones que el van acompanyar aquella nit. Tots coincidien que havien estat prenent diverses copes junts, però les declaracions van deixar de coincidir posteriorment. A més, la parella del desaparegut va informar que el company de pis no li deixava entrar a l'habitatge i que l'habitació estava "massa ben recollida i desprenia una forta olor a lleixiu". 

En la recerca, la Guàrdia Civil també va recaptar dades de la vida de l'irlandés, al qual persones del seu entorn el qualificaven com "un poc perillós", ja que podia estar relacionat amb la venda de drogues i que era habitual que tinguera baralles i problemes. Ara, després de quatre mesos, s'ha detingut a cinc persones per la presumpta implicació en els fets. Totes elles estan relacionades amb l'entorn del desaparegut i vinculades al tràfic de drogues. 

Els detinguts són el presumpte autor dels fets, un irlandés de 31 anys, així com un espanyol, que suposadament va ajudar a desfer-se del cadàver. A més, han sigut detingudes altres tres dones, de nacionalitat anglesa: l'exparella del presumpte autor, la seua actual companya i una tercera dona, amiga del grup. Tots han ingressat a la presó, a excepció de l'amiga que ha quedat en llibertat acusada d'un delicte de fals testimoniatge per tractar d'oferir una coartada als seus amics. 

El passat dia 30 de gener es va procedir a la seua detenció i el dia 31 es va localitzar el cadàver enterrat en una zona entre Benijòfar i Algorfa al costat de dos garrafes de lleixiu, suposadament utilitzades per a esborrar petjades i fer neteja. Encara que s'està a l'espera de les proves d'ADN, els agents asseguren que es tracta de l'home desaparegut, que va morir per forts colps rebuts. Pel que sembla, la víctima va morir el mateix dia de la seua desaparició, el 17 de setembre, i va ser enterrat l'endemà.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ATENCIÓ: Detingut a València per dur una arma blanca i saltar-se un control" "ATENCIÓ: Retard en el Rodalia de València per una assistència mèdica"