Detingut en Novelda per ferir-se a ell mateix i simular un atracament

L'home ha oferit versions contradictòries en les seues declaracions
L'home havia denunciat que havia sigut víctima d'un atracament | Guàrdia Civil

Un home, de 41 anys i origen espanyol, ha sigut detingut en Novelda, en la comarca del Vinalopó Mitjà (Alacant), com a presumpte autor d'un delicte de simulació de delicte i un altre de denúncia falsa. Segons ha informat la benemèrita en un comunicat, el sospitós ha fingit haver sigut víctima d'un atracament amb arma blanca en l'establiment en el que treballa.

El passat mes de juliol, la Guàrdia Civil de Novelda va tindre coneixement de la presumpta comissió d'un delicte de robatori amb violència produït durant l'horari d'obertura d'un establiment hostaler. Segons la denúncia, van ser dos assaltants els que van amenaçar i van agredir, amb una arma blanca, al treballador del torn de matí, amb la intenció d'emportar-se la caixa registradora.

Dubtes i contradiccions

L'Equip de l'Àrea d'Investigació que es va fer càrrec de les actuacions i va obrir la investigació del cas, que va acabar generant una sèrie de dubtes raonables sobre si realment s'hauria produït el fet delictiu.

Amb una nova via d'investigació oberta, la Guàrdia Civil d'Alacant va optar per prendre una segona declaració al treballador, qui va entrar en contradiccions respecte al primer testimoni.

La conclusió final, a la que es va arribar després d'escoltar la nova versió dels fets, va determinar que va ser la suposada víctima qui va simular la comissió del delicte. En este sentit, ell mateix s'hauria fet les lesions en el braç amb un ganivet, per a donar-li credibilitat al seu relat.

Ara, el treballador està sent investigat per un presumpte delicte de simulació de delicte i per un delicte de denúncia falsa. Per estos delictes, l'acusat s'enfronta a la possibilitat de ser denunciat pel robatori dels diners de la caixa registradora.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un brot psicòtic podria ser la causa de l'assassinat del crim de Cabanes" "Troben una caixa d'explosius en Villar de los Olmos"