Sis detinguts per diferents delictes d'estafa amb la tècnica del 'Fals romanç' en la província de València

La Guàrdia Civil ha intervingut al voltant de 40.000 euros
Imatge d'un dels detinguts | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil, en el marc de l'operació 'Usafus', ha desarticulat una organització delictiva dedicada a l'estafa
coneguda com a 'Frau del fals roman√ß', despr√©s de detindre a sis persones en les prov√≠ncies de Las Palmas de Gran Canaria, Val√®ncia i Barcelona.

L'Equip de Policia Judicial de Gandia, en la comarca de la Safor (Val√®ncia), va comen√ßar la seua operaci√≥ arran de la den√ļncia d'una dona, qui denunciava haver sigut v√≠ctima d'un il¬∑l√≠cit penal d'estafa, a on els seus autors van conseguir produir en ella un engany suficient, per a causar-li un problema econ√≤mic molt elevat en el seu patrimoni personal de m√©s de 226.000 euros.

El modus operandi

El modus operandis del frau del fals romanç, s'està estenent entre els estafadors, els qui han centrat les seues
accions delictives en internet, aprofitant l'increment de les relaciones interpersonals per xarxes socials a causa de l'actual situaci√≥ sanit√†ria, els qui estan accedint a p√†gines d'amistat, amor, creant perfils falsos, dien que s√≥n persones d'alt rang en el m√≥n militar, i en general vidus i com √ļnica fam√≠lia, un fill adolescent, per a demanar-li diners a la v√≠ctima, amb el suposat ganxo de rebre una caixa amb pertinences d'ell.

Durant el curs de la investigaci√≥, els agents van detectar una s√®rie d'activitats vinculants amb una organitzaci√≥ criminal concebuda per a la comissi√≥ d'estafes, usant una s√®rie d'operatives banc√†ries per a intentar eludir els controls pertinents i d'esta forma intentar ¬ęllavar els diners¬Ľ que havia sigut obtingut de manera il¬∑l√≠cita pels
diferents mules econòmiques repartides per diferents parts del país,
posseint inclusivament les seues ramificacions en l'àmbit internacional.

Apareça legal dels diners

Amb estes accions intentaven donar una aparença legal als diners que havia sigut desviat a altres comptes
corrents de membres de l'organitzaci√≥, per a posteriorment ser retirats en caixers autom√†tics o invertits en compres d'internet.

Identificats els presumptes responsables, agents de l'Equip de Policia Judicial, es van despla√ßar a diferents localitats per a fer registres de manera simult√†nia en les prov√≠ncies de Las Palmas de Gran Canaria , a on han detingut a una persona, en Barcelona a 4 persones i en Val√®ncia a dos. D'esta forma, han conseguit la desarticulaci√≥ de l'organitzaci√≥, amb la detenci√≥ d'un total de sis persones.

Han intervingut al voltant de 40.000 euros

De la mateixa manera, els investigadors i amb el convenient auxili judicial del Jutjat competent, van conseguir bloquejar quatre comptes corrents i intervindre al voltant de 40.000 euros, a dem√©s confiscar algun material relacionat amb la investigaci√≥ i un cotxe de gamma alta.

Als detinguts, se'ls imputa els delictes d'estafa, blanqueig de capitals, pertinença a organització criminal, usurpació d'estat civil, frau a la seguretat social i afavoriment a la immigració clandestina.

Per estos fets s'han detingut a sis persones, 5 xics i una xica d'edats compreses entre els 30 i 50 anys de nacionalitats espanyola i nigeriana. 

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"Parricidi en Alc√ļdia de Crespins: Detinguts la filla de la v√≠ctima i la seua parella" "Crim en Alacant: La sospitosa confessa"