Dos detinguts en València i Xirivella per negar-se a dur la mascareta i atacar als agents

Un d'ells també duia droga damunt
Els dos han sigut detinguts per agredir als agents | PLV

Dos hòmens, de 19 i 255 anys i d'origen ivorià i cubà, respectivament, han sigut detinguts en Xirivella (en l'Horta de València) i en València per negar-se a dur mascareta i atacar als agents, segons ha informat la Direcció de la Policia Nacional en un comunicat.

El primer d'ells ha sigut detingut com a presumpte autor d'un delicte de resistència i desobediència i l'altre com a presumpte autor d'un delicte d'atemptat contra un agent de l'autoritat. A este últim, els agents li han intervingut cinc grams de cocaïna en pols i altres 150 grams de cocaïna líquida, pel que també està acusat d'un delicte contra la salut pública.

Una discussió veïnal en Xirivella

Este dissabte cap a les deu i mitja del matí, una patrulla policial ha rebut un avís per a que es dirigira al replà d'un edifici de Xirivella, a on hi havia una discussió veïnal. Immediatament, els policies s'han dirigit al lloc, a on s'han trobat amb un xic molt alterat, pegant crits i colps a la porta d'un pis.

Els agents han intentat calmar-lo i han pogut saber que el xic viu en eixa casa amb sa mare, que no estava en eixe moment. Per eixe motiu, un veí li havia deixat entrar en la seua per a carregar el mòbil i el xic ha intentat saltar pel balcó per a entrar en sa casa, però el veí s'ha negat i han començat a discutir.

Els agents han intentat que el jove es calmara i es posara la mascareta, però ha fet cas omís als reiterats avisos i fins i tot els ha escopit, pel que l'han detingut com a presumpte autor d'un delicte de resistència i desobediència.

Es nega a posar-se la mascareta en l'autobús i agredix als policies

En València, cap a les nou i mitja de la nit del dissabte, els agents que patrullaven per la zona de l'estació d'autobusos han rebut un avís per a que acudiren a l'estació, a on el vigilant de seguretat es trobava amb una persona que es negava a posar-se la mascareta.

Immediatament els policies han acudit a l'estació, a on han localitzat al vigilant que els ha acompanyat al lloc a on es trobava l'home, que des del primer moment ha tingut una actitud violenta i desafiadora. L'home s'ha negat a tranquil·litzar-se i a posar-se la mascareta i, fins i tot, ha pegat a fugir. 

A pesar d'això, els agents l'han localitzat, però l'home ha reaccionat encara amb més agressivament contra els agents. Ha començat a pegar-los punyades i puntades. Finalment, ha sigut detingut com a presumpte autor d'un delicte d'atemptat contra un agent de l'autoritat

En l'escorcoll preventiu, els agents li han localitzat una bossa amb un pols i dos pots amb un líquid incolor, que una volta en dependències policials han donat positiu en cocaïna, amb un pes de cinc grams la pols i 150 grams el líquid. Per eixe motiu, també se l'acusa d'un presumpte delicte contra la salut pública.

Un d'ells, amb antecedents policials, ha passat a disposició judicial, mentres que l'altre, després de ser escoltat en declaració, ha sigut posat en llibertat, advertit de l'obligació de comparéixer davant l'autoritat judicial quan siga requerit.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Troben un cadàver en la Ciutat de les Arts i les Ciències de València" "Quatre ferits en un apunyalament en una discoteca de València"