La DGT multa amb 1.500 euros si no presentes este document quan et paren en la carretera

Tots els vehicles hauran de disposar d'un document obligatori per si li ho demana els agents de circulació en un control
 | Europa Press

Tots els vehicles hauran de disposar d'un document obligatori per si li ho demana els agents de circulació en un control.


La Direcció General de Trànsit (DGT) multa amb fins a 1.500 euros si circules sense este document. Es tracta de l'assegurança obligatòria. És obligatori circular amb ell. Aquells turismes que no disposen d'un podrien enfrontar-se a una multa de la DGT.


L'obligatorietat d'assegurar un vehicle i la prohibició de circular sense ell es troba en l'article 3 del Reial decret legislatiu 8/2004, de 29 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei sobre responsabilitat civil.

Quantia de la multa de la DGT

 

Els diners que hauràs de pagar de la multa de la Direcció General de Trànsit per conduir sense segur aconsegueix fins als milers d'euros. Depenent d'en el moment en el qual exigisquen el document, la multa serà d'una quantitat o una altra.


Per exemple, una multa de 800 euros per no tindre segur en un cotxe estacionat, 1.500 euros si el cotxe està circulant. Amb fins a 3.000 euros s'imposaria una multa si el vehicle sense segur està implicat en un accident.


Si tens un vehicle, és important tindre una assegurança obligatòria per a circular i evitar ser multat per la DGT.


La llei també indica "el depòsit o precinte públic o domiciliari del vehicle, amb càrrec al seu propietari, mentre no siga concertat el segur", a més de la corresponent multa i la prohibició de circulació per territori nacional dels vehicles no assegurats.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Espectacular explosió en el volcà de la Palma en Cumbre Vieja" "Mor una dona atropellada pel metro a Massamagrell"