La Diputació de Castelló alerta d'estafes en el servei de teleajuda

Esta es faria de forma telefònica per sostreure informació personal a gent gran

La Diputació de Castelló ha advertit d'una possible estafa en la qual es reclamen les dades bancàries a persones d'avançada edat per poder seguir fent ús del servei de teleajuda. El contacte es fa per via telefònica i s'aprofita del desconeixement de les víctimes per sostreure'ls informació sensible.

Segons la informació recopilada fins al moment, s'han detectat casos a la Vall d'Uixó, Onda i Artana. Es creu que l'àmbit d'actuació se circumscriu a la Plana Baixa.

La vicepresidenta i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, ha informat que la Diputació «mai sol·licitarà dades personals per telèfon o un altre mitjà que no siga el presencial». A més, ha recordat que es tracta d'un servei provincial gratuït.

Davant d'esta denúncia, Puerta ha fet una crida a la població que extreme la precaució i que no facilite «per cap concepte» dades de caràcter personal. Així mateix, ha pregat a tota persona que reba este tipus de trucada «al fet que ho pose en coneixement de la Policia Local o de la Guàrdia Civil de manera immediata».

La Diputació estudiarà amb el gabinet jurídic emprendre accions legals si es confirmés que s'ha fet en nom de la institució provincial, ja que és l'única que ofereix este servei de manera pública a nivell provincial.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Desarticulen un clan familiar de venda de droga a Redován" "Confisquen més de 13.000 etiquetes de roba falsificada a València"