Dos menors detinguts després de 'passar el temps' trencant finestres de turismes a Crevillent

Els joves de 14 i 17 anys haurien comés 23 delictes de danys en vehicles i 6 per robatoris

Dos joves detinguts 

Guàrdia Civil investigant el loc dels fets | Guàrdia Civil

 

La Guàrdia Civil d'Alacant ha detingut a Crevillent a dos menors d'edat de 14 i 17 anys, com a presumptes autors de 23 delictes de danys en vehicles i 6 delictes de robatoris en interior de vehicle. Els danys, que ascendeixen a més de 32.000 euros, eren el trencament de finestretes i retrovisors, i es cometien de manera intermitent ja que un d'ells, intern en un centre de menors, buscava al seu amic per a 'passar el temps' quan estava fora. La Comandància ha explicat a través d'un comunicat que s'havien produït algunes denúncies sobre una sèrie de danys i robatoris en diversos vehicles. Els delictes es cometien en determinats períodes, quasi sempre en caps de setmana i en una determinada franja horària. Després, l'activitat delictiva es parava fins al mes següent.

El 'modus operandi'

Els agents van descobrir així un patró i un modus operandi que es repetia en tots els delictes denunciats i van aconseguir donar amb els suposats autors. Es tractava de dos joves, els dos amb antecedents, que es dedicaven a trencar finestretes de cotxes amb pedres de grans dimensions per «pura diversió». També trencaven espills retrovisors i feien malbé la pintura. En els últims delictes comesos, ja no només danyaven el cotxe, sinó que també robaven objectes de l'interior. 


El motiu de la intermitencia en els seus actes era que un d'ells, el menor de 14 anys, estava intern en un centre de menors d'Alacant. Quan eixia o s'escapava, quedava amb el seu amic per a «passar el temps» d'eixa manera. Quan estava dins, els vehicles es lliuraven dels danys per una temporada. El motiu de la intermitencia en els seus actes era que un d'ells, el menor de 14 anys, estava intern en un centre de menors d'Alacant. Quan eixia o s'escapava, quedava amb el seu amic per a «passar el temps» d'eixa manera. Quan estava dins, els vehicles es lliuraven dels danys per una temporada. 

Un gran nombre de delictes

Els investigadors han esclarit un total de 23 delictes de danys i sis delictes de robatori en interior de vehicles, que haurien sigut comesos pels detinguts, encara que la xifra podria augmentar. Els danys causats pels dos menors ascendeixen, de moment, a prop de 32.000 euros. Els dos menors, el de 14 i el de 17 anys, van ser detinguts per ser els presumptes autors de 23 delictes de danys, altres sis delictes de robatori interior de vehicle i un de desordres públics, i ficats a la disposició de la Fiscalia de Menors d'Alacant.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Ix a la llum la condemna al pare que va degollar a la seua filla a Alzira" "Última hora: Diversos morts i xiquets ferits en un atac a una escola dels Estats Units"