La Policia Local d'Elx desmantella una granja amb un escorxador il·legal de corders

L'amo de la granja oferia les instal·lacions i les ferramentes per a la matança als clients, que transportaven els animals en els seus cotxes privats
L'amo de la granja oferia les instal·lacions i les ferramentes per a la matança als clients | Ajuntament d'Elx

La Unitat d'Urbanitat i Medi Ambient (UMA) de la Policia Local d'Elx, en el Baix Vinalopó (Alacant), ha descobert en la partida il·licitana de Salades una explotació ramadera a on es feien sacrificis clandestins d'animals amb motiu de la festivitat del corder i ha identificat i denunciat al titular de la granja i a diverses persones que presumptament participaven tant en les matances com en les vendes de la carn.

Després d'una investigació, els membres d'esta unitat policial han localitzat l'explotació i han comprovat que s'estaven sacrificant animals «sense les corresponents mesures higièniques i sanitàries, ja que esta activitat només es pot fer en escorxadors autoritzats i amb supervisió veterinària per a certificar que la carn és apta per al consum humà i que les instal·lacions reunixen les degudes condicions sanitàries».

En el moment de la inspecció, els agents han interromput un dels sacrificis, que s'estava fent dins d'un remolc metàl·lic que «ha sigut precintat immediatament, evitant la mort de més animals de l'explotació ramadera».

Durant la investigació s'ha pogut comprovar que el titular de l'explotació venia els corders i oferia com a servici addicional l'ús de les instal·lacions i les ferramentes pròpies per a la matança i l'especejament dels animals. En este sentit, els clients d'este escorxador clandestí «transportaven la carn en els seus vehicles particulars sense les mínimes condicions higièniques».

Multes que van des dels 3.000 fins als 1,2 milions d'euros

El responsable de les instal·lacions ha sigut denunciat per diverses infraccions greus i molt greus en sanitat animal. La possible quantia de les multes va des dels 3.001 als 60.000 euros, en el cas de les greus, i dels 60.001 als 1.200.000 euros en les molt greus.

Els agents també han alçat una acta d'infracció als presumptes compradors per transport irregular sense reunir les mesures sanitàries exigibles en el cas dels especejaments i pel transport d'animals vius en vehicles particulars.

Esta classe d'infraccions poden comportar mesures com la clausura de l'establiment i el càrrec de despeses derivades del transport i depòsit en un lloc habilitat per a animals morts.

La investigació es va iniciar en el transcurs de les activitats que fa la citada unitat per a protegir el medi ambient, en col·laboració amb la regidoria de Sanitat i Benestar Animal.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Amenaça de mort a la seua exparella i li trenca el cotxe davant dels fills en València" "Localitzada una xiqueta desapareguda en el riu Túria a l'altura de Riba-roja"