L'erupció del volcà de la Palma posa en perill el trànsit aeri

El volcà de la Palma està deixant un mantell de lava i núvols de cendra que estan posant en perill el trànsit aeri

Les cendres volcàniques ocasionades per l'erupció del volcà a la Palma estan posant en perill el trànsit aeri, especialment a l'illa de Gran Canària.


Estos núvols de cendra, formades per xicotets fragments de roca, originades per l'erupció del volcà en Cumbre Vieja (La Palma) ja es troben a 3.000 metres d'altura en direcció este-sud-est i podrien alterar vols, fins i tot suspendre'ls si les condicions són de baixa visibilitat.


Els aeroports de Canàries continuen oberts en estos moments després de l'erupció del volcà. "Cal esperar", assegura un controlador aeri, Carlos Riesco. "Veurem com evoluciona el volcà, les cendres, i veurem si cal restringir realment l'operació en els aeroports. De moment hi ha una recomanació de no volar a les illes", afig Riesco.


Aena assegura que tots els vols previstos per al dia d'ahir van operar en l'aeroport de la Palma i per a este dilluns hi ha 46 operacions. Si vas a volar, recomana consultar amb la companyia per a conéixer l'estat del vol.


L'aeroport de la Palma opera amb normalitat actualment, malgrat l'erupció volcànica. El núvol de cendres no està afectant els 46 vols programats hui a l'illa.


Seran les aerolínies les que en última instància decidiran si volen a la Palma, perquè no està tancat el trànsit aeri, afigen les fonts.

Primers vols cancel·lats

 

Hi ha quatre vols programats amb origen o destinació La Gomera que Binter tenia previstos per a este dilluns i que han sigut cancel·lats per l'erupció del volcà de la Palma, segons informa la companyia aèria.


Binter Canàries informa del desviament al punt d'origen d'un vol que va eixir de Tenerife Nord amb destinació a la Palma.


Afig en les xarxes socials que està pendent de la situació volcànica i que de moment opera "amb normalitat", encara que el fum que emana de la zona de Cap de Vaca "pot afectar la visibilitat".
 

Els primers vols cancel·lats són els següents: Vol NT350, de Gran Canària a la Gomera; NT351, de la Gomera a Gran Canària; NT651, de la Gomera a Gran Canària, i NT650 de la Gomera a Tenerife.

L'UME arriba a la Palma

 


El govern canari va sol·licitar al Ministeri de Defensa l'ajuda de la Unitat Militar d'Emergències (UME). El primer equip ja ha arribat a l'illa per a unir-se al dispositiu d'emergències desplegat i s'espera que durant este matí s'unisquen més equips.

L'erupció volcànica a l'illa de la Palma va començar este diumenge al voltant de les 15.15 hores entorn de Cabeza de Vaca, en el municipi del Pas, dins del complex de la Cumbre Vieja, d'on han sigut evacuats milers de veïns.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'erupció del volcà de la Palma ja ha arrasat habitatges" "El volcà de la Palma obliga a desallotjar més de 5.000 persones"