Detinguda per una estafa continuada de 10.000 euros comesa durant un any

La presumpta autora ha sigut acomiadada de la residència en la qual treballava, tan prompte com van tindre constància del delicte
La Guardia Civil amb una detinguda | Guardia Civil

La Guàrdia Civil d'Alacant ha detingut a una dona, empleada d'una residència d'ancians a Calp, com a presumpta autora d'un delicte continuat d'estafa que ascendeix a 10.000 euros. Quan quasi havia acabat amb tots els estalvis de la perjudicada, esta es va adonar del que estava passant.


Després de rebre la denúncia d'una dona de 90 anys que afirmava que algú li estava robant diners del seu compte bancari, el passat dia 1 de setembre els agents de l'Àrea d'Investigació de la Guàrdia civil de Calp van iniciar les perquisicions per a esbrinar què estava ocorrent, donant inici a l'Operació Eptio.


Els investigadors van comprovar que feia aproximadament un any, algú havia sostret la targeta de crèdit de l'anciana i que, des d'eixe moment, estava realitzant reintegraments en efectiu en caixers, compres de roba i calçat, així com pagaments en cars restaurants i altres establiments de restauració situats en diferents punts de la província d'Alacant.

Però la víctima es trobava internada en una residència per a persones de la tercera edat en la localitat de Calp, i confirmava no haver autoritzat aqueixos moviments.


La tardança a posar la denúncia des de l'inici de la comissió del delicte va suposar una important trava en la recopilació de proves duta a terme per la Guàrdia Civil.

A més, els investigadors es van trobar davant una infinitat de pagaments fraudulents, realitzats en diferents establiments i situats en molt diversos punts de la província durant el transcurs de tot un any.


No obstant això, en tot just una setmana, l'intensiu i detallat estudi dels indicis recopilats va permetre traçar un perfil del possible autor, determinant perquè les pistes se centraren sobre una empleada de la residència d'ancians en la qual es trobava ingressada la denunciant.

Aprofitant-se de la confiança que la víctima, vulnerable i dependent, tenia depositada sobre ella, la presumpta autora va tindre accés a la targeta bancària i la clau de seguretat.


En el registre realitzat en el domicili de la sospitosa, els agents van localitzar diversos dels articles adquirits amb l'ús il·lícit de compte de la perjudicada.


El passat dia 8 va ser detinguda una dona de 45 anys, de nacionalitat veneçolana a la qual se li atribueix un delicte continuat d'estafa que ascendeix a 10.000 euros, la quasi totalitat dels estalvis de la víctima, deixant-la en una situació de greu risc econòmic. Les diligències han sigut posades a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Dénia.


La Guàrdia Civil desitja agrair la col·laboració prestada per la pròpia residència, que ha sigut determinant en la investigació. La presumpta estafadora va ser acomiadada del seu ús tan prompte com la direcció va tindre coneixement dels fets.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Busquen a un home desaparegut a la Vall de Laguar" "Un bomber mort en l'incendi de Màlaga, actiu i amb quasi mil desallotjats"