Estafen 21.000 euros al Palau de Congressos de València amb una suplantació d'identitat

El Consistori ha xifrat en 21.020,11 euros la quantitat robada
Exteriors del Palau de Congressos de València | Ajuntament de València

El Palau de Congressos de Val√®ncia ha patit una estafa de 21.020,11 euros despr√©s que se suplantar√† la identitat de l'empresa de seguretat que treballa en el recinte. Els fets ja s'han posat en coneixement de la Policia Nacional.

L'incident es remunta al passat 16 de desembre, quan el Palau de Congressos de Val√®ncia va rebre un correu electr√≤nic suposadament del prove√Įdor del servici de seguretat anunciant el canvi del seu compte bancari.

El correu adjuntava una carta escrita i signada per esta empresa, amb totes les dades correctes, aix√≠ com el certificat de titularitat del compte, em√®s per l'entitat banc√†ria corresponent.

Descobriren l'engany en desembre

Una setmana m√©s tard, el Palau va fer el pagament electr√≤nic de la remesa de les factures emeses pels seus prove√Įdors. Entre elles es trobava la de l'empresa, corresponent al mes de novembre de 2020, per un valor de 21.020,11 euros, que es va ordenar al nou compte corrent.

L'alarma va saltar despr√©s de detectar el Palau la devoluci√≥ del pagament de la seg√ľent factura de l'empresa, corresponent al mes de desembre. Es va sol¬∑licitar el certificat de titularitat a esta empresa i, en rebre's, es va comprovar que no coincidia amb el rebut el 16 de desembre.

A demés, l'empresa va informar que no havia rebut el pagament dels seus servicis corresponents al mes de novembre. D'esta manera, la quantitat defraudada s'ha limitat a 21.020,11 euros ingressats el mes de desembre.

Actualment est√† oberta una investigaci√≥ que condu√Įsca a la resoluci√≥ dels fets. Aix√≠ mateix, s'ha refor√ßat els protocols de seguretat interns existents per a extremar el control i supervisi√≥ d'estos processos per a evitar que este tipus de fets puguen repetir-se. El dilluns, a les 11.30 hores, es convocar√† un consell d'administraci√≥ extraordinari per a informar.

Una altra suplantació d'identitat

Esta estafa es produ√Įx despr√©s que fa una setmana l'Ajuntament de Val√®ncia detectar√† un altre intent d'estafa en els servicis relacionats amb la contractaci√≥ p√ļblica a partir d'un correu electr√≤nic en el que se suplantava la identitat de la regidora de Servicis Centrals T√®cnics i de Contractaci√≥, Luisa Notario, i per mitj√† del qual se sol¬∑licitaven les factures relacionades amb les obres d'execuci√≥ del projecte 'Corredor Verd-Blau Grow Green'.

Pr√®viament, a la fi de l'estiu de 2019, va tindre lloc un altre frau, que s'est√† investigant judicialment, en l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Val√®ncia, amb el que es van extraure d'esta entitat 4 milions d'euros, una quantitat que no s'ha recuperat de moment.

Esta estafa es va dur a terme a partir de correus electrònics que suplantaven la identitat del president de la companyia i edil de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"Incendi de pel·lícula en cremar-se un cotxe en València" "Agarren a un xic que s'allotjava en hotels d'Alacant sense pagar"