La sabateria que hauria expulsat a una dona i al seu gos guia en València nega els fets

Els propietaris del comerç han explicat la seua versió
Gos labrador lligat en un carrer | Pixabay

ACTUALITZAT 03/01/2020 a les 11.40 hores. Este passat dilluns 16 de desembre una dona, que anava acompanyada amb el seu gos guia, hauria sigut expulsada d'una sabateria situada en l'avinguda de Peris i Valero de la ciutat de València, fets que ja han sigut denunciats davant la Policia Nacional.

Ara, segons informa 'Las Provincias', els propietaris del comerç han negat este dijous els fets, que han explicat que eixe dia, per «motius personals», van acurtar l'horari de matí. A demés, han assegurat que «el bloqueig del tancament automàtic va fallar i la porta de cristal es va obrir. En eixe moment van entrar dos dones amb un gos i, sense pendre consciència de que una era invident, els vaig dir que estava tancat i que no s'admetia l'entrada de gossos».

Elles van respondre que era un gos guia i els amos de la sabateria els digueren que «no hi ha problema, però heu d'eixir perque està tancat al públic». Segons els propietaris, les clientes van dir que «l'horari comercial és més ampli i que no podia tancar».

La dona explica una altra versió dels fets

Segons informa l'Associació d'Usuaris de Gossos Guia de la Comunitat Valenciana (AsPeGuiCV), Maite, la usuària del gos guia i que forma part d'esta entitat, va explicar que «se li va negar l'entrada amb el seu gos guia d'una manera agressiva i faltant al respecte». «La usuària va intentar explicar la normativa del gos guia i la reacció del propietari del negoci va ser agarrar l'arnés de l'animal i forçar-la a eixir del local».

Després de la rinya, Maite, propietària d'un labrador color canyella ensinistrat en els Estats Units, va decidir cridar a la policia per a que mediara i fins al lloc va acudir un cotxe patrulla. La dona va presentar una denúncia sobre els fets el dia següent.

«L'Associació de discapacitats visuals ha demanat una major conscienciació i solidaritat per a que estos fets no tornen a passar i les persones cegues o deficients visuals que necessiten auxiliars de mobilitat, com és el bastó o gos guia, no siguen discriminades», reclamen.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"L'autòpsia confirma que Nelea, la jove de Vinaròs, va morir de forma violenta" "Mil euros de roba furtats en tendes d'un centre comercial d'Elx"