Falsificaven documents per a introduir migrants albanesos de forma il·legal

Els agents han detectat l'existència de dones espanyoles que acompanyaven als traficats en el seu viatge

Agents de la Policia Nacional han participat en la desarticulació d'una organització criminal dedicada a la falsificació de documents per a introduir migrants albanesos al Regne Unit i els Estats Units.

L'operació, en la qual han intervingut set països de la UE, ha sigut coordinada per EUROPOL i ha permés la detenció d'un total de 46 persones de les cinc cèl·lules de l'organització, 19 d'elles a Espanya –València (14), Barcelona (3) i Salou (2)-.

Els investigadors han detectat a uns 400 albanesos amb documents falsos en aeroports de diversos països, així com a dones espanyoles que acompanyaven als traficats en el seu viatge, fent-se passar per les seues parelles sentimentals per a burlar el control fronterer.

La cooperació internacional ha sigut clau per a desarticular a l'organització, participant França, Portugal, Itàlia, Àustria, Irlanda, Països Baixos, Espanya, el Regne Unit, Albània, Kosovo i els Estats Units.Cinc cèl·lules neutralitzades

 

La investigació es va iniciar quan agents de la Policia Nacional van detectar un creixent ús de documents falsos utilitzats, presumptament, per migrants albanesos per a travessar la frontera en diversos aeroports d'Espanya. Estos fets es van posar en coneixement d'altres països de la Unió Europea que també van detectar esta forma delictiva, per la qual cosa EUROPOL va coordinar tota l'operació entre els països afectats.

Els investigadors van descobrir un grup de falsificadors a Kosovo amb quatre laboratoris per a confeccionar documents falsos que, posteriorment, entregaven a un altre grup de persones denominades “correus” que els distribuïen per Kosovo i Albània. La tercera cèl·lula es trobava al Regne Unit on s'encarregava dels vols i rebre als traficats.

A més, es va tindre coneixement que un altre grup operava a l'illa de St. Marteen, (Països Baixos), al Carib, on gestionaven els enviaments dels migrants albanesos cap als Estats Units amb els documents falsos obtinguts a Kosovo.

Nous mètodes d'actuació

 

Des d'Espanya es va identificar al cinqué grup que operava en la zona del Llevant on, presumptament, distribuïa als migrants per aeroports d'Espanya i Portugal amb cartes d'identitat franceses falses per a viatjar al Regne Unit.

El grup identificat en el Llevant operava de manera nova. El líder de la cèl·lula espanyola contractava dones espanyoles que acompanyaven als traficats fent-se passar per la seua parella sentimental i, d'esta manera, simulaven ser una parella composta per una espanyola i un francés evitant els controls fronterers. A causa de la reducció de vols per la pandèmia, embarcaven per diferents aeroports espanyols i portuguesos per a evitar la repetició i ser descoberts.

Les “acompanyants” també s'encarregaven de comprar els bitllets aeris perquè no es detectara la compra contínua de bitllets a nom del líder. Per això rebien una bestreta per a pagar el bitllet i xicotetes despeses, i la resta del pagament el realitzaven la família del traficat una vegada havia arribat al seu destí. En total pagaven uns 2.000 euros per la documentació i el viatge.Cooperació Internacional

 

La canalització i coordinació per part d'EUROPOL ha incrementat l'èxit de l'operació, on s'ha aconseguit desarticular a l'organització detenint a un total de 46 persones. Les detencions s'han produït a Espanya (19), Kosovo (13), St. Marteen (4), Albània (3), Irlanda (3), el Regne Unit (2) i Portugal (2) per pertinença a organització criminal, afavoriment de la immigració clandestina i falsedat documental, evitant que uns 400 albanesos travessaren la frontera del Regne Unit i els Estats Units amb documentació falsa.

Els arrestos a Espanya es van dur a terme a València (14), Barcelona (3) i Salou (2) i, a més, es van realitzar dos registres a València i Salou on es va intervindre un ordinador portàtil, quatre telèfons mòbils, cinc documents falsos, 9.000 euros en efectiu, 128 pastilles d'èxtasis i xicotetes quantitats d'haixix, cocaïna i marihuana, 22 peces de joieria i diversa documentació.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Mor ofegat un home de 73 anys en una platja de Cullera" "Aena restableix l'activitat en totes les terminals dels seus aeroports"