El fiscal demana 20 anys de presó per a un home que va violar a la seua parella en Xàtiva

L'home acusat és un valencià de 36 anys
Un valencià de 36 anys s'enfronta a una acusació de violació i maltractes habituals | Pxhere
 

Un valencià de 36 anys s'enfronta a una acusació de violació i maltractes habituals, pel que el fiscal li demana 20 anys i 9 mesos de presó segons l'acusació que ha dirigit contra ell la seua exparella, amb qui va viure en Xàtiva, la Costera (València), durant cinc anys. La víctima ha declarat en el juí que la va agredir sexualment i li va pegar en diferents ocasions, una d'elles amb un pal de granera.

«Mira el que he de fer per no deixar-me» tindre sexe, li deia l'agressor mentres la violava i al mateix temps li pegava, segons l'emotiu relat que la víctima, Elena.S, ha fet este matí de dijous en el juí que l'Audiència Provincial de València seguix contra la seua exparella, Vicente A, qui ha negat tots els fets.

La fiscal l'acusa de dos delictes d'agressió sexual, un d'ells en grau de temptativa, i dos delictes de maltractament, a demés d'altre d'injúries, mentres que la defensa de l'acusat demana la seua lliure absolució. A pesar de què durant el juí han declarat diferents testimonis, amics de la denunciant i de l'acusat, no existix cap prova dels fets.

No el va denunciar abans per por

La defensa ha destacat que Elena no ha aportat ninguna denúncia del maltracte habitual que, segons ella, es van produir al llarg dels 5 anys de relació, i sols va presentar la denúncia un més mes tard de què la relació acabara. Tampoc ha aportat ningun informe mèdic i no ha volgut sotmetre's a l'examen de l'Institut de Medicina Legal, que la va cridar en quatre ocasions sense que anara en ninguna d'elles.

La víctima ha respost que mai el va denunciar per por a l'acusat i que durant la relació la va anar apartant de la seua gent «després va començar amb el físic, és a dir, espentons i insults, com gorda de merda. El segon any, quan vam discutir, em va pegar amb el pal d'una granera en l'esquena», ha afegit.

La violació

La violació va passar quan la víctima acabava de ser operada d'un quist en l'úter (motiu pel que no havia de tindre relacions sexuals per via vaginal). La dona ha contat al tribunal que ell no volia esperar i li va dir que anaven a tindre relacions sexuals «sí o sí». «Es va posar damunt de mi, em va agarrar de les mans, em va pegar...». El resultat va ser que se li van saltar els punts, ha contat.

Este relat de la víctima serà la principal prova de càrrec i el tribunal haurà de decidir en base a la credibilitat que vulga donar-li i a si, segons un criteri, és suficient com per a condemnar a l'acusat. 

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Estafa quasi 20.000 euros a un matrimoni d'avançada edat que cuidava en Alcossebre" "Un treballador ferit greu en caure damunt d'uns ferros en Benicarló"