Ford manté els 630 acomiadaments a Almussafes

A pesar que l'empresa accepta millorar les eixides, la segona reunió amb els sindicats conclou sense acord.

La segona reunió per a negociar l'ERE plantejat per Ford a Almussafes sense acord, ja que la direcció planteja que totes les eixides siguen per a majors de 57 anys o incentivades, però encara està lluny del que demanen els treballadors.

Dels 630 treballadors de Ford afectats per l'ERE entre el 40% i el 50% seran majors de 57 anys, mentre que la resta de personal rebrien baixes incentives, segons la proposta presentada per la direcció de la companyia.

Uns 300 empleats majors de 57 anys tindran un pla d'acompanyament que contempla un complement salarial de fins al 80%, en lloc del 85% de l'últim ERE (2020), segons han informat fonts sindicals.

Per a la resta d'afectats per l'ERE es buscaran fórmules per a aplicar baixes incentivades, alguna cosa que per a UGT és "complicadíssim" venint d'un altre ERE d'extinció que va tenir lloc l'any passat.

A la volta de Setmana Santa la producció de vehicles es rebaixarà en 280 unitats al dia.

La pròxima reunió entre la direcció de Ford Almussafes i el comité d'empresa serà després de les vacances de Setmana Santa, el 13 d'abril. La multinacional insisteix a executar els acomiadaments abans de l'estiu, però els sindicats consideren que "no hi ha pressa" i que l'important és arribar a un acord que evite eixides traumàtiques.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Mor un home en incendiar-se la seua casa en Alacant" "Desactivada una xarxa que estafava des d'Alacant amb falses web de crèdits ràpids"