Furten hòsties consagrades en la capella de l'Hospital Clínic de València

Antonio Cañizares, cardenal de València, ha qualificat el robatori de «sacríleg»
Furten hòsties consagrades en la capella de l'Hospital Clínic de València | Pxhere

La capella de l'Hospital Clínic de València ha sigut víctima d'un robatori este passat diumenge, segons ha informat l'arquebisbat de València en un comunicat. En la carta pastoral a on informa dels fets, Antonio Cañizares, cardenal arquebisbe, ha qualificat el robatori de «sacríleg».

Els lladres es van emportar un copó amb formes consagrades, el recipient a on es guarden les hòsties i una Custòdia amb les mateixes hòsties consagrades. Els fets es van produir entre les 16.45 i les 17 hores, just abans de la missa de presentació del nou bisbe auxiliar i d'oració per al Sínode.

Per a Cañizares, es tracta «d'una acció sacrílega dolorosíssima i plenament reprovable, siguen quines siguen les seues finalitats». Per això, en la mateixa carta, ha convocat un acte de reparació, per a este diumenge en la Catedral de València a les 19 hores que consistirà en una adoració d'uns 15 minuts i la presentació del nou bisbe auxiliar, Vicente Juan Segura.

De la mateixa manera, la delegació diocesana de Pastoral de la Salut ha convocat per a este dijous, a les 17.30 hores, un acte de reparació en la mateixa Capella de l'Hospital Clínic, en la que participaran «tots els capellans de l'Hospital i els malalts i personal que vullguen arrimar-se». Este acte se celebrarà després de l'eucaristia, amb «un temps d'adoració solemne».

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Crema una casa en la presó de Fontcalent" "Detinguda la mare de la xiqueta de 5 anys trobada morta en un hotel"