Demanen que aclarisquen quins són els lots de gelats contaminats amb òxid d'etilé

L'AESAN ha instat les empreses alimentàries perquè retiren aquells lots de productes amb el risc d'estar contaminats

Després de l'alerta europea del 24 de juny sobre la presència accidental de residus d'òxid d'etilé en un estabilitzant alimentari, l'E410 (òxid de garrofera), emprat en la producció de gelats, l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), en representació de la Comissió Europea, sol·licita ara a les empreses alimentàries que retiren de la cadena de comercialització tots els productes presumptament afectats.

Atés que l'òxid d'etilé és una substància classificada com a mutagènica i carcinògena, OCU torna a insistir al Ministeri de Consum perquè aclarisca els lots de gelats afectats per la contaminació, de manera que els consumidors puguen retirar igualment de la seua llar aquells gelats sota sospita de contindre residus d'esta substància, tal com ja s'hi ha fet a França.

Més quan segons la mateixa AESAN, no es pot definir un nivell segur d'exposició per a la població i, per tant, qualsevol nivell al qual puguen estar exposats els consumidors presenta un risc potencial.

A més, atés que els estabilitzants usats en la fabricació de gelats solen utilitzar-se també en una altra mena d'aliments, com les postres làcties i les salses, OCU considera que hauria de comprovar-se si ha pogut arribar a una altra mena de productes. I recorda que l'accés a una informació clara i transparent és un dels drets bàsics del consumidor. 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un conductor es dona a la fugida després de tindre un accident a Elda" "Increpen un jove autista per prendre el bany amb la seua gossa a Torrevella"