Un xiquet de 5 anys acaba ferit per un gos i els seus amos peguen a fugir en Xirivella

El xiquet es trobava passejant en bicicleta quan va passar l'incident
Un gos ataca a un xiquet en Xirivella | Unsplash

El passat dissabte, 12 de desembre, un gos de raça American Stafford, va atacar a Rafa, un xiquet de 5 anys, en Xirivella, en la comarca de l'Horta de València (València).

Segons ha avançat el diari 'Levante-EMV', l'animal va mossegar al xiquet i li va provocar diferents ferides per a les que ha precisat huit grapes. Tal com pareix, el xiquet es trobava passejant amb el seu iaio pel polígon industrial de Xirivella.

L'ancià va decidir llogar unes bicicletes per a passejar amb el seu nét per la zona industrial de Xirivella, ja que és una àrea molt tranquil·la. Cap a les 17.50 hores, quan ja anaven a tornar a casa, va tindre lloc l'inesperat incident.

Un animal de raça perillosa

Cèsar, el iaio de Rafa -el xiquet de 5 anys-, es va donar compte que un gos corria cap a  ells i que darrere d'ell, un home cridava al seu gos sense èxit. Es tractava d'un animal de raça American Staffordshire -considerada potencialment perillosa, i que obliga als seus amos, per llei, a portar-lo amb corretja de menys de dos metres i boç-.

En arribar al lloc a on es trobaven l'home i el xiquet, el gos es va abalançar sobre el menor: «Per sort, el meu nét portava casc que és a on es va emportar el primer colp», ha explicat l'ancià al citat mitjà. Davant esta situació, Cèsar va agafar en braços al menor d'edat mentres el gos botava per a tractar d'atacar a Rafa de nou.

«El gos va conseguir agarrar-li del braç i això em va desestabilitzar i ens vam anar els dos a terra. És que va passar tot tan ràpid...», ha explicat Cèsar encara en xoc.

Els amos del gos van pegar a fugir

Tal com ha manifestat l'ancià, el propietari del gos anava al costat d'una dona i un altre gos, en este cas una femella també d'esta raça considerada molt perillosa. «La gossa per sort no ens va atacar, només es va quedar al costat de nosaltres mirant, mentres la propietària deia que la femella no era agressiva», continua narrant Cèsar.

Després de l'atac del gos al xiquet de 5 anys, el seu propietari va córrer cap a on estaven el iaio i el seu nét i va agarrar a l'animal del collar per a separar-lo de la víctima. Després, la parella va pujar al seu cotxe, posa als animals dins i van pegar a fugir sense auxiliar als ferits.

«He sigut camioner durant 27 anys de la meua vida i estic molt habituat a quedar-me amb els detalls dels vehicles, així que vaig memoritzar part de la matrícula, el model del cotxe i el color, i això que la parella es va preocupar d'alçar el maleter del cotxe per a evitar deixar la matrícula a la vista», ha relatat l'home.

Troben als propietaris del gos

Posteriorment, el iaio del xiquet agredit va telefonar a la policia per demanar ajuda. Una hora després de l'agressió, les autoritats trobaren als amos del gos, ja que eren coneguts per la Policia.

El menor d'edat té ferides en l'avantbraç dret, a on el gos va conseguir clavar-li les dents i a la cama a conseqüència de la caiguda, i el seu iaio té algunes contusions en la cama i el colze també del colp que van patir quan van caure a terra.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Dos ferits en un accident de moto en València" "La condemna a la que s'enfronta un home per agredir a una parella en València"