El Govern pujarà un 4% el salari mínim interprofessional en 2018 i ho seguirà augmentant fins a 2020

En 2020 el salari mínim serà de 850 euros, 143 euros més alt que en 2017
La ministra de Treball, Fátima Báñez | València Diari 

Fátima Báñez, la ministra d'Ocupació del Govern de Mariano Rajoy, ha anunciat la pujada d'un 4% del Salari Mínim Interprofessional (SMI) el pròxim 2018, que passarà dels 707 actuals fins als 736, i també ha anunciat noves propostes als agents socials. 

  

  

La ministra ha anunciat negociacions perquè el SMI continue pujant en els pròxims exercicis i abast en 2020 els 850 euros mensuals

  

  

Concretament, la pujada prevista per a l'any 2018 afectarà a 530.000 treballadors espanyols

Mariano Rajoy va adelantar el dilluns que pujaria el lunes que subiría el Salari Mínim Interprofessional 

Mariano Rajoy ja va assegurar que li agradaria que «els sous siguen més elevats», afirmant que els augments en el salari mínim havien de ser compatibles amb el creixement econòmic i la creació anual d'almenys 450.000 ocupacions. 

«Hem de començar a recuperar les rendes a un ritme que permeta seguir creant mig milió d'ocupacions a l'any. Com tot en la vida, mantindre l'equilibre és molt important», va subratllar el president del Govern.

Malgrat la pujada , els sindicats demanen més augments 

La petició inicial dels principals sindicats dels treballadors espanyols era que este 2017 el Salari Mínim Interprofessional (SMI) aconseguira els 800 euros i que augmentara fins als 1.000 euros mensuals en 2021, per la qual cosa l'acord aconseguit queda lluny de les seues expectatives inicials. 

De fet, en 2020, si es compleixen les previsions, el salari mínim serà 150 euros inferior al que demanaven els sindicats, encara que 143 euros superior al de 2017. Respecte a la recomanació de la Carta Social Europea, fixada entorn al 60% del salari mitjà, el sou mensual queda encara més lluny de la xifra esperada.

El salari mitjà espanyol està posicionat entorn als 1.878 euros bruts al mes, per la qual cosa una mitjana del 60% hauria de conformar un sou mínim d'1.126 euros mensuals, quasi 300 euros superior al que finalment s'aconseguirà en 2020.

El Gobierno no vol pujades més altes per a seguir crean treball

La raó principal de l'Executiu espanyol per a les pujades salarials més reduïdes a les quals demanen els sindicats és la creació d'ocupació. Segons la seua versió, una pujada salarial major convenceria a moltes empreses a contractar a menys treballadors, per la qual cosa es deixaria de crear ocupació i fins i tot es destruiria.

Per eixa raó, el Govern considera que encara que les pujades salarials han de tenir-se en compte, també cal fer-les concorde a la situació econòmica i als objectius socials fixats. 

Amb aquesta pujada, Espanya millorarà lleugerament en la llista de salaris mínims dels països europeus, encara que quedarà encara molt lluny de Bèlgica o França, els salaris mínims dels quals se situen entorn als 1.500 euros mensuals.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"FLIPA: La sorprenent nova vida del Calvo de la Loteria de Nadal" "BONES NOTÍCIES: Arriba el wifi als autobusos de l'EMT"