El Govern trau 3.586 milions de la guardiola de les pensions i esgota el préstec de 10.192 milions

Cal recordar que durant el passat mes de juny, per a fer front a l''extra' d'estiu, la Seguretat Social va disposar un total de 5.986 milions procedents del préstec, per la qual cosa restaven un total de 4.206 milions
El ministre espanyol d'Hisenda, Cristobal Montoro. | Cedida

 

La Tresoreria General de la Seguretat Social ha disposat d'altres 3.586 milions d'euros del Fons de Reserva per a afrontar tant la paga ordinària com l'extraordinària que reben els pensionistes en el mes de desembre i ha esgotat els 4.206 milions d'euros restants del préstec de 10.192 milions que l'Estat va concedir al sistema en els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2017.

  

  

El passat mes de juny, per a fer front a l''extra' d'estiu, la Seguretat Social va disposar un total de 5.986 milions procedents del préstec, per la qual cosa restaven un total de 4.206 milions. Este préstec venia contemplat en la disposició addicional novena dels PGE para 2017 i es va concedir sense reportar interessos i amb un termini màxim de cancel·lació de 10 anys a partir de 2018.

Segons ha informat el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social en un comunicat, la Seguretat Social abonarà al desembre als pensionistes un total de 17.470 milions d'euros per les nòmines ordinària i extraordinària de les pensions més la liquidació de l'IRPF d'estes.

  

  

El Ministeri ha assenyalat que el finançament de la nòmina de les pensions prové «principalment» de la recaptació de cotitzacions del Sistema.

  

  

l'import total de 7.792 milions d'euros que procedix de recursos addicionals és un 25%

En tot el 2017 s'ha gastat un total de 17.292 milions d'euros

El Departamento de Fátima Báñez ha recordado que en el mes de diciembre, al igual que el de julio, la Tesorería General de la Seguridad Social afronta un desembolso «importante», ya que los beneficiarios de los más de 9,5 millones de pensiones reciben tanto la nómina habitual como la paga extraordinaria de diciembre. Además, a esta cifra hay que añadirle también el pago del IRPF de las pensiones sujetas a este impuesto.

Con esta disposición que se hará de la 'hucha', el valor del Fondo de Reserva a precio total de adquisición será de 8.095 millones de euros a 1 de diciembre, el 0,73% del PIB del 2016, aunque el valor de mercado estimado alcanza los 8.094 millones de euros.

En el conjunto de 2017 se han requerido un total de 17.292 millones de euros de recursos adicionales para afrontar los gastos por pensiones, cifra que se obtiene después de sumar el total del préstamo y los 7.100 millones de euros que se han dispuesto de la conocida como hucha de las pensiones. Según ha informado el Ministerio, esta cifra es casi 3.000 millones de euros inferior que la registrada en 2016, «gracias a la mejora de la financiación».

Desde su creación y hasta el 1 de diciembre de este año, el Fondo de Reserva ha generado rendimientos netos que ascienden a 28.932 millones de euros, de estos, 173 millones se han generado únicamente en lo que va de año.

Como ya recordó la ministra, Fátima Báñez, el pasado mes de junio, la concesión de créditos de la Seguridad Social para garantizar el equilibrio presupuestario «no es una novedad en este ejercicio, ya que las leyes presupuestarias entre 1994-1999 ya incluían cláusulas similares».

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Important canvi en les vagues del metro i tram de la Comunitat" "Males notícies sobre l'onada de fred a la Comunitat"