Un grup específic de policies intentarà acabar amb la delinqüència a Orriols

Aaron Cano s'ha reunit amb la delegada de Govern per acordar mesures "imminents" a la zona que ha registrat més conflictes al barri
Veïns i veïnes d'Orriols davant de la reunió a l'Ajuntament de València | Orriols en Lluita

Una setmana després que els veïns d'Orriols en Lluita denunciaren a València Diari la desesperada situació i degradació que patia el barri, la Delegació de Govern i l'Ajuntament de València han acordat la creació d'un grup específic d'agents de la Policia Local i Nacional per actuar a la zona amb "més conflictes".

Este matí s'ha reunit el regidor de Protecció Ciutadana, Aaron Cano, amb la delegada de Govern en la Comunitat Valenciana, Glòria Calero per abordar els problemes de convivència en este barri. Després de la trobada Cano ha explicat que "la posada en funcionament del nou grup és imminent"

Des de la plataforma veïnal Orriols en Lluita expliquen que els sembla "molt positiu i esperançador" la creació d'este grup d'intervenció i el desallotjament dels pisos de dedicats a venda de droga o accions il·lícites. No obstant això indiquen que "fa uns mesos es va crear també un grup policial anomenat UCO que van venir fer-se la foto i mai més van aparéixer".

Per la seua banda la delegada de Govern ha insistit en la importància de la coordinació entre les dos forces i cossos de seguretat, "perquè com més hi haja, millor, s'abasta més territori. Hem de transmetre a la ciutadania una major percepció de seguretat en esta zona de barri i restaurar la convivència "ha manifestat Glòria Calero.

El responsable de l'Àrea de Protecció Ciutadana en l'Ajuntament de València també ha assenyalat després de la reunió, a la qual han assistit el comissari en cap de la Policia Local de València, José Vicente Herrera, i el cap superior de la Policia Nacional a la Comunitat Valenciana, Jorge Zurita, "el foment d'aliances amb altres institucions i entitats de barri, perquè el problema no és exclusivament policial, però la presència policial és imprescindible per recuperar la convivència al barri" ha assenyalat.

Per Aaron Cano "és fonamental que tota la ciutat tinga els mateixos nivells de convivència".

A la reunió també s'ha abordat la intervenció en aquells immobles que estan en l'actualitat  ocupats il·legalment i que serveixen en algun cas per a activitats delictives. Este és un dels compromisos que es van acordar en la reunió que va mantenir dilluns passat l'alcalde, Joan Ribó, amb les associacions i entitats veïnals d'Orriols, en la qual estes van traslladar les seues inquietuds i necessitats per al barri.

Així mateix, en esta sessió es va acordar la creació immediata d'una taula de treball amb les regidories implicades i amb la participació del veïnat per abordar els problemes d'Orriols. Serà una taula interdepartamental en què tindran participació nombroses regidories, com Protecció Ciutadana, Serveis Socials, Educació i Neteja, i també amb la presència del moviment veïnal al barri.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Un cos trobat podria ser el del pare que va assassinar al seu fill en un hotel" "Detingut tot el grup d'estupefaents en una operació antidroga"