Un grup de feixistes insulta a Gabriel Rufián (ERC) en Dénia

Diferents joves amb banderes de la Falange han increpat al diputat quan presentava el seu llibre

El portaveu d'ERC en el Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián ha presentat este diumenge el seu llibre "El 15M facha, ideas para un futuro en disputa", en l'auditori del centre social de Dénia.

Una presentació que ha estat marcada per la presència d'un grup de feixistes, l'han rebut amb banderes preconstitucionals, i xillits de viva Espanya. La policia ha estat allí en tot moment.

Amb diverses proclames feixistes i vives a Espanya, el portaveu d'ERC en el Congrés, s'ha dirigit a ells abans d'entrar, amb la mà dreta aixecada i el puny tancat, això si separats per un cordó policial. Posteriorment ha entrat a l'Auditori del Centre Social de Dénia per a presentar la seua novel·la.

Rufián en declaracions als periodistes ha assegurat que actualment "tota l'esquerra està assenyalada" i ha reconegut que en estos temps "el nazisme està més embravit que mai". De fet, ha comentat que porta "més de dos anys treballant amb 52 diputats que els representen i que defensen idees terribles, per exemple que a les dones no són assassinades per desenes cada any".

El portaveu d'ERC ha indicat que el seu llibre "parla una mica d'esta eclosió", alguna cosa així com una "indignació mal articulada, potser manipulada, que està barrejada amb una maquinària mediàtica molt forta", i que arriba a molta gent "com la que està fora cobren el Salari Mínim Interprofessional", encara que prenen decisions com votar en contra de pujar este índex de referència. Una actitud davant la qual desconeix les raons.

A preguntes dels periodistes, Rufián ha desvinculat l'acte celebrat a Dénia amb la data del dia de les Corts Valencianes, "hem vingut quan hem pogut", encara així ha remarcat que és un dia "molt important per al valencianisme" i ha declarat "humil hereu" de la feina que va realitzar el seu antecessor en el càrrec, l'històric portaveu republicà en el Congrés, Joan Tardà.

Finalment Rufián ha presentat el seu llibre a Dénia, davant un gran nombre de fidels i simpatitzants que li han abrigallat i posteriorment han guardat cua i restriccions sanitàries perquè els signés un exemplar.La consellera demanarà la identificació dels manifestantsDesprés d'estos fets ocorreguts a Dénia, la consellera de Participació i Qualitat DemocràticaRosa Pérez, ha anunciat a través del seu perfil de twitter que este mateix dilluns reclamarà a la Delegació del Govern, les "identificacions realitzades per possibles sancions per vulnerar la Llei de Memòria Democràtica. L'exaltació del franquisme vulnera la nostra Llei. Al nazisme se li combat".

<

>

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un home falta a la seua feina durant 15 anys sense deixar de cobrar 2.000 euros de sou" "La Policia Nacional deté a un home per estafa"