La Guàrdia Civil i Els Mossos d'Esquadra desarticulen un grup especialitzat en robatoris violents de rellotges

El Jutjat d'Instrucció número 2 de Valls (Tarragona) havia emés ordres de detenció sobre quatre membres del grup, que van abandonar el territori nacional després de cometre nombrosos robatoris en diverses localitats

La Guàrdia Civil d'Altea en una operació coordinada amb la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la Divisió de Recerca Criminal (DIC) de la Regió Policial de Barcelona, han desarticulat un grup criminal que cometia robatoris violents en la modalitat coneguda com a mètode abraçada, mimoses o afectuoses.

Els fets delictius comesos

Als detinguts se'ls imputen fets delictius comesos en les localitats de Valls, Barcelona, Sant Pere de Ribas, Sitges, Vilanova i la Geltrú, Calella, Segur de Calafell, a Catalunya i Altea, a la Comunitat Valenciana. Els integrants del grup tenien una gran mobilitat en l'àmbit internacional i es desplaçaven per tota Europa. En este sentit cal destacar que acumulen detencions a França, Bèlgica, Països Baixos, Alemanya i el Regne Unit.

En 2020 es va iniciar la búsqueda

La recerca es va iniciar a la fi de juliol de 2020, quan es van detectar diversos robatoris violents, i es va centrar en un grup de quatre persones, d'origen romanés, especialitzades en la sostracció de rellotges d'alta gamma mitjançant robatoris amb violència i de joies pel mètode de l'abraçada.

La forma d'actuar dels investigats

Els investigats acostumaven a reunir-se des de primera hora del matí i es desplaçaven en vehicles ocupats entre dos i quatre persones. Normalment es repartien les tasques de manera que un dels homes feia de conductor i una o dos xiques assaltaven a les víctimes.

Quins eres els objectius dels investigats?

Els objectius eren principalment persones que portaren rellotges d'alta gamma. Quan les detectaven, les seguien amb els vehicles fins al seu domicili, s'acostaven, els preguntaven alguna cosa amb la finalitat de distreure-les i de seguida, els agafaven pel braç amb la intenció de sostreure'ls el rellotge. En el cas que la víctima s'adonés de la situació agarraven el rellotge amb violència fins que aconseguien portar-l'hi.

Entre els fets dels quals van tenir coneixement Mossos d'Esquadra, destaquen dos robatoris comesos a Valls, duts a terme amb una alta càrrega de violència. Els investigadors van detectar que cap al mes d'octubre de 2020 van eixir del nostre país, motiu pel qual, el Jutjat d'Instrucció número 2 de Valls va donar d'alta ordres de detenció obri quatre dels principals investigats.

La Guàrdia Civil d'Altea van detenir a dos persones

El 15 de setembre es va detectar que una de les principals investigades havia tornat a Altea (Alacant), acompanyada d'altres membres del grup, entre els quals no hi havia cap dels quals havien actuat a Catalunya. En esta localitat van cometre un robatori fent ús d'una violència extrema. Pocs dies després, el dia 26, agents de la Guàrdia Civil d'Altea van detenir a dos persones per estos fets, així com per l'ordre de detenció emesa pel jutjat de Valls.

Jutjat de Guàrdia de Benidorm

Els detinguts han passat a la disposició del Jutjat de Guàrdia de Benidorm (Alacant), que va decretar l'ingrés a presó per ordre del Jutjat d'Instrucció 2 de Valls (Tarragona), per dos robatoris amb violència en esta demarcació de la dona, quedant l'home en llibertat amb càrrecs.

La detinguda és una dona de 27 anys de nacionalitat romanesa i a qui li consten quatre antecedents pel cos de Mossos d'Esquadra. L'home té 25 anys, i també és de nacionalitat romanesa.

La investigació continua oberta i es preveuen noves detencions d'altres membres de la banda.

Consells i recomanacions

Per a prevenir este tipus de delictes, des de la Guàrdia Civil es recomana, sempre que es puga, sortir de casa acompanyat, no fer ostentació d'articles de joieria atractius per a estes bandes i ser desconfiat davant desconeguts que se'ns acosten.

Si malgrat això, som víctimes d'un delinqüent d'estes característiques, hem de demanar auxili a les persones que trobem a prop, i avisar immediatament al 062 o al 112.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Policia Nacional deté a un home després d'amenaçar al personal sanitari de l'hospita" "Dos detinguts a Mislata per robatoris a l'interior de vehicles"