Si has compartit una fotografia de 'La Manada', podries ser denunciat

No es poden difondre fotografies privades en les xarxes socials dels acusats i tampoc insultar-los | S'estaria cometent un delicte contra els drets d'honor
Quatre dels cinc membres de «La manada» han sigut acusats d'altra agressió sexual. | Publico.

 

Esta setmana s'ha iniciat el judici contra els membres de 'La Manada', cinc joves acusats presumptament violar de forma grupal a una jove en un portal durant la celebració dels Sanfermines l'any 2016. Durant estos dies, tant els sospitosos, com la víctima i fins i tot alguns agents que van trobar a la jove després d'haver sigut presumptament agredida sexualment, han anat passant davant el jutge per a explicar les seues versions dels fets que van ocórrer aquella matinada.

Les xarxes socials són el principal motor de l'opinió pública en este tipus de casos i tot el món pot donar el seu punt de vista, però el que no està tan clar és si en fer-ho, s'està cometent algun tipus de delicte. Molts són els usuaris que estan criticant durament a 'La Manada' amb insults de tot tipus i també iniciant campanyes en contra seua amb la imatge dels membres, alguna cosa que vulneraria al principi el dret d'honor i a la intimitat dels acusats.

 El delicte que s'estaria cometent 

Segons apunta ‘La Información’, compartir fotografies privades de 'La Manada' no estaria permés en este tipus de casos. D'esta manera, no es pot compartir en els perfils de les xarxes socials qualsevol fotografia dels cinc homes acusats presumptament de violar a una jove en els Sanfermines. Tampoc s'hauria d'utilitzar fotografies que hagen sigut pujades i compartides per ells mateixos.

Solament es poden usar les imatges facilitades per la policia o en llocs públics com per exemple entrant en els jutjats. Si no es fera açò, es vulneraria la llei 15/1999 la qual especifica que no es poden usar fotos de persones obtingudes en les xarxes socials, solament quan hi haja un interès públic que justifique la difusió dels seus rostres i imatges privades. Tot açò seria considerat un il·lícit civil. 

Però també insultar o realitzar 'memes' dels presumptes violadors, ja siguen o no culpables. D'esta manera s'estaria cometent un delicte contra els drets d'honor d'estes persones, per la qual cosa els advocats, si així ho consideraren, poden plantejar-se accions civils contra els usuaris que hagen realitzat estos tipus de comentaris i hagen difós les seues imatges privades. En el cas dels mitjans de comunicació i periodistes solament estaria permès difondre informació que fóra veraç i d'interès públic.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'espectacular quantitat de residus sòlids que embossen les clavegueres de la Comunitat" "Alguns dels millors forns d'Espanya es troben a la Comunitat"