Un home condemnat a 8 anys de presó per robar en cases de gent major en Benicarló

A demés, el lladre s'assegurava de què les víctimes tingueren alguna malaltia
Atacava a gent major i amb alguna malaltia | Pixabay

La Secció Primera de l'Audiència Provincial de Castelló ha condemnat a una pena de 8 anys i dos mesos de presó a un home que va entrar a robar en cases del seu barri de Benicarló, en el Baix Maestrat (Castelló), a on sabia que viva gent major a soles i amb alguna malaltia.

La Sala li considera autor d'un delicte de robatori amb violència i intimidació, pel que li imposa una pena de quatre anys i dos mesos de presó, d'un delicte continuat de robatori amb força, pel que li condemna a altres quatre anys de presó, i d'un delicte lleu de lesions, pel que li imposa una multa de 540 euros. Per als dos delictes de robatori, la sentència aprecia l'atenuant de drogoaddicció.

El primer robatori es va produir el 13 de desembre de 2016, quan el condemnat va saltar per murs i teulades contigües a la casa de la primera víctima i va accedir a la mateixa després de despenjar-se per la terrassa.

Tenia localitzades a les víctimes

Una volta dins de la casa, en la que sabia que es trobava a soles una dona de 76 anys afligida d'una malaltia pulmonar, va abordar a la víctima, li va posar un ganivet en el coll i li va demanar diners. Després d'espentar-la i tirar-la a terra, va registrar la casa i es va emportar joies, rellotges i un telèfon mòbil per valor de més de 2.500 euros. A conseqüència de l'agressió, la dona va patir lesions en el muscle dret i ansietat per estrés.

Tres dies després, en la matinada del 16 de desembre de 2016, l'home va saltar per les reixes de la planta baixa d'un altre edifici de Benicarló fins a conseguir el primer pis, a on sabia que vivia a soles una dona de 82 anys que patia demència senil.

Una volta dins, va registrar tota la casa mentres la víctima dormia i es va emportar diners i joies per valor de 950 euros. En març de 2017 i octubre de 2018 el condemnat va repetir el saqueig en esta mateixa casa seguint el mateix mètode per a emportar-se joies, diners, documentació i un telèfon mòbil.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Mor ofegat en el Port de Sagunt" "Salven a un home que estava en parada cardiorespiratòria enmig del carrer en Sagunt"