Un home detingut per estafar a un centre de reciclatge i recuperació de residus de Petrer

L'home modificava les dades de la compra a mà alçada
Ha estafat l'empresa durant un any | València Diari

La Guàrdia Civil ha detingut a un veí d'Elda, en el Vinalopó Mitjà (Alacant), com a presumpte autor d'un delicte continuat d'estafa i un altre de falsificació de document a una empresa de reciclatge de materials i recuperació de residus situada en el municipi de Petrer, en la mateixa comarca.

Els agents de la Companyia de la Guàrdia Civil d'Ibi van rebre, al començament de juliol, una denúncia presentada per l'amo d'una empresa de reciclatge de materials i recuperació de residus de Petrer, recorda la Comandància d'Alacant en un comunicat.

En ella manifestava que un client li havia estafat amb la venda de palets de fusta, pel que pareix, després d'haver modificat a mà alçada una nota de compra, de tal forma que el client hauria consumat la venda d'un palet però hauria obtingut un benefici 10 voltes major, ja que el perjudicat li va pagar a raó d'haver venut 10 unitats de palets.

Modificava a mà alçada les dades

El modus operandi usat per l'autor per a dur a terme les seues estafes era el següent: primer accedia fins a la zona de descàrrega i pesatge del centre de reciclatge. Després de descarregar els materials que pretenia vendre, estos eren revisats per un empleat del centre i anotats en un albarà per l'encarregat.

Este últim, una volta revisat el material, li feia lliurament al venedor del document que havia de presentar, en última instància, al personal d'oficina de l'empresa, per a rebre el pagament per este material.


Esta oficina es troba en una dependència separada i allunyada de la zona de descàrrega dels materials. Aprofitant eixa distància modificava les dades que l'encarregat havia anotat i afegia efectes que realment no havia portat al centre ni, per tant, venut.

Els agents investigadors van sol·licitar a l'empresa perjudicada que aportara tots els albarans de les vendes fetes per esta persona, client habitual, i les va revisar totes. Amb esta informació, els agents van procedir a la detenció d'este home de 48 anys com a presumpte autor d'un delicte continuat d'estafa i un altre de falsificació de document privat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"A punt de morir ofegat en una coneguda platja d'Alacant" "Apunyala els testicles del seu nóvio després de discutir en Mislata"