20 anys després identifiquen dos cossos dels atemptats de les Torres Bessones

Es tracta de Dorothy Morgan, de la localitat d'Hempstead, i un home la identitat del qual no ha sigut revelada
Atemptat 11-S Nova York | Twitter


El memorial del qual va ser la zona zero del 11/S en el baix Manhattan s'ha convertit en una atracció turística i un lloc poc freqüentat pels novaiorquesos. Excepte els familiars que van perdre allà algun ser estimat aquella tràgica jornada de fa vint anys. Per a molts, a més, eixa era la tomba dels seus éssers estimats, desapareguts entre els enderrocs sense que se'ls haguera pogut identificar.

Les autoritats forenses de Nova York han informat este dimarts que han sigut identificades altres dos víctimes de l'atemptat de l'11 de setembre contra les Torres Bessones perpetrat fa 20 anys, que va deixar 2.753 morts.

L'Oficina Forense de Nova York ha identificat a Dorothy Morgan, una empleada d'assegurances de la ciutat d'Hempstead, i un home, els familiars del qual han demanat guardar l'anonimat com les víctimes mortals número 1.646 i 1.647 de l'atac terrorista que va costar la vida a 2.753 persones.


"Fa 20 anys, vam fer la promesa a les famílies de les víctimes del World Trade Center de fer el que siga necessari durant el temps que calguera per a identificar als seus éssers estimats, i amb estes dos noves, continuem complint amb eixa sagrada obligació", ha destacat la directora forense de la ciutat de Nova York, la doctora Barbara A. Sampson, en un comunicat.


"No importa quant temps passe des de l'11 de setembre de 2001, mai ho oblidarem, i ens comprometem a utilitzar totes les eines a la nostra disposició per a assegurar-nos que tots els que van desaparéixer puguen reunir-se amb les seues famílies", ha subratllat.

La identificació d'estes persones, les primeres des d'octubre de 2019, han sigut possible gràcies a les proves d'ADN. En el cas de Morgan, amb 47 anys quan es va produir l'atac, les seues restes van ser trobades en 2001, mentre que els de l'home que roman en l'anonimat van ser trobats en 2001, en 2002 i en 2006.

Família

Fa uns dies, segons va revelar The New York Times, dos detectius es van presentar en l'habitatge de Nykiah Morgan, en Long Island. Els va rebre el seu fill, Dante, que va telefonar a la seua mare.

 “Han vingut per una cosa de l'àvia. D'ella, de Dorothy Morgan no tenien notícies des de l'11/S. Va desaparèixer en aquell tremend forat. Treballava en una companyia d'assegurances, a la torre nord.
Sense les restes, la seua filla mai va tindre l'oportunitat d'acomiadar-se amb un el seu enterrament. Ella i la seua família eren dels quals acudien al memorial com qui acudeix a un camp sant. Els investigadors els van donar la notícia que havia sigut identificada gràcies als avanços en la ciència genètica".

“No sabia que encara continuaven en les seues investigacions després de tots estos anys, que fora alguna cosa que encara estava en marxa”, va explicar al Times Nykiah Morgan, de 44 anys. “En este punt, què és el que estan examinant?”, es va plantejar.


Com molts altres familiars, ella va entregar mostres de referència de l'ADN de la seua mare. Fa tant que ni tan sols ho recordava. Però els avanços permeten establir correspondència amb xicotets fragments d'ossos trobats enmig de les ruïnes.


Des de 2019 hi ha hagut cinc identificacions positives. Les identificacions van començar menys d'un any després dels atemptats i s'estenen fins hui, menys d'una per any, en comparació als centenars que es van produir en època més primerenca.
 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'agressió homòfoba en Malasaña en realitat va ser una relació consentida" "Mor una jove en un accident de moto a Borriana"