Un incendi crema el Molí de Martinet de Paterna

A les 19.25 hores d'aquest dijous es rebia l'avís sobre l'incendi al Molí.
Imatge de l'incendi al Molí de Martinet de Paterna. | Cedida

 

Aquest dijous de vesprada s'originava un incendi al Molí de Martinet de Paterna (L'Horta), un edifici patrimonial catalogat com a Bé de rellevància local, i que feia anys que estava en desús. El Consorci de Bombers de València rebia l'avís del foc al voltant de les 19.25 hores, a través d'un particular.

Un total de 15 efectius de bombers dels parcs de Paterna, Burjassot i Torrent, així com l'oficial de guàrdia del Consorci Provincial, van participar en les tasques d'extinció del foc. L'edifici, amb estructura de fusta, va estar cremant sense control durant la vesprada, amb flames de grans dimensions i una columna de fum negre visible des de diversos pobles de la zona.

L'edifici ha quedat parcialment destruït per les flames. Tot i això, no s'ha registrat cap víctima ni perill per als veïns de la zona.

El Molí, inactiu des de fa anys

El Molí de Martinet, de propietat privada, portava anys en desús. El conjunt compta amb una sèrie d'edificacions de diverses altures, envoltades per un mur que conté al seu interior patis, xemeneia de rajola i altres espais.

L'edificació forma part del conjunt del Testar, que compta amb diversos molins i estructures, vestigi de l'activitat industrial de la zona en els últims segles. Alguns d'aquests molins han sigut rehabilitats, amb l'objectiu de donar-los una nova funció, convertint-los en museu o utilitzant-los per a l'activitat hostalera. En el cas del Martinet, en 2010 es va plantejar un projecte per convertir-lo en un hotel de 70 habitacions, mantenint els seus volums i estructura originals, i restaurant la xemeneia.

Paterna també comptava amb altra zona d'existència de molins, el Batà, tot i que l'última edificació d'aquest conjunt va quedar totalment destruïda per un incendi.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"S'incendia l'antic molí real de Paterna" "Detenen un home la nit de Nadal en València per alertar d'un atemptat fictici"